ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ του ΔΗΜΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ του Δήμου μας , συνεχίζοντας τις προσπάθειες της στο θέμα των επικειμενων συνενώσεων , των Δήμων , με βάση το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ , με το συνημμένο έγγραφο της προς τον ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σωκράτη Ξυνίδη, τοποθετείται εκ νέου επί του θέματος ανοιχτά, Δημόσια , και πολιτικά , ζητώντας την επανεξέταση της πρότασης δημιουργίας ενός Δήμου σε ολόκληρο το νησί , και την δημιουργία 3 δήμων σύμφωνα με την παλαιά διαίρεση του νησιού.Η θέση μας αυτή ξεκινά από την ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΌΤΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ , ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΚΥΡΊΑΡΧΗ ΆΠΟΨΗ.Με βάση αυτή την θέση θα συνεχίσουμε μέχρι τι τέλος να αγωνιζόμαστε για να υλοποιηθεί η πρόταση μας για 3 Δήμους στο νησί, χωρίς να αποκλείουμε και τους 4 Δήμους.
Θα συνεχίσουμε όμως σθεναρά να στηρίζουμε την διοικητική μεταρύθμιση, μια μεταρύθμιση που καθιστά τον πολίτη , και τις τοπικές κοινωνίες κυρίαρχους. Σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς , και δεν είναι δυνατόν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που δίνεται μάχη να βλέπουμε προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις, όπως η εμφάνιση υποψηφιοτήτων .Μια από αυτές τις επιδιώξεις(γιατί υπάρχουν και αλλες .... που εκδη΄λώθηκαν), είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του Δημάρχου Πλωμαρίου, υπέρ της υποψηφιότητας του σημερινού πρύτανη του Πολυτεχνείου και συντοπίτη μας κ. Κώστα Μουτζούρη.Στην συγκεκριμένη χρονική τέτοιες τοποθετήσεις αποπροσανατολίζουν, και δεν βοηθούν.Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αντιδράσεις των κοινωνιών σε Σάμο και Χίο, θέλουμε να πιστεύουμε , ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός του ενός Δήμου θα αναθεωρηθεί, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ.Ακόμη και η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ και της τελευταίας στιγμής αντίδραση του πρόέδρου της ΤΕΔΚ, έρχεται να ενισχύσει την πρόταση μας.
Οφειλε όμως ο κ. Ζαμτράκης , εδώ και καιρό να δραστηριοποιηθεί , ποιά ήταν μέχρι σήμερα η αντίδραση του ?Αντί για ουσιαστικές πρωτοβουλίες είδαμε μέχρι τώρα να περιφέρει την έδρα του πιθανού Δήμου του Νοτίου τμήματος , πάνω σε αραμπά, και την πηγαίνει πότε στο ΝΤΙΠΙ , και πότε στον ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ, και αυτό το έκανε για τους ψήφους. Οταν είδε όμως τον κίνδυνο μη δημιουργίας τρίτου Δήμου ξεκίνησε ενέργειες, και οι ενέργειες ξεκινησαν πριν 5 ημέρες.Μια τέτοια ενέργεια του ήταν να προκαλέσει σύσκεψη στα ΚΕΡΑΜΙΑ , για το Νότιο Τμήμα του νησιού. Στην εν λόγω σύσκεψη που παρίστατο και η Δήμαρχος Πλωμαρίου κ. Βαρβαγιάννης,, είχε μεθοδεύσει και ψηφοφορία για έδρα του νέου Δήμου.Ευτυχώς που η ψηφοφορία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, γιατί άν ολοκληρώνονταν ψηφοφορία , αυτή θα ήταν ΚΟΛΑΦΟΣ για το ΠΛΩΜΑΡΙ .Ας μην κόπτονται λοιπόν τώρα στην Ν Δ και ας αφήσουν τους λαικισμούς και την δημαγωγία.

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Χθές 16.4.2010 στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου , έγινε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων , παρόντος του Υφυπουργού κ. Σηφουνάκη , με θέμα την σύνταξη μελέτης , για την αναστήλωση του κτιρίου Τσαραμύρση, και την μετατροπή του με ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.Το μεγάλο αυτό θέμα για το ΠΛΩΜΑΡΙ που θα φέρει επισκέπτες προχωρά παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν για την σύνταξη μελέτης αναστύλωσης του κτιρίου, το οποίο σημειωτέον σήμερα κινδυνεύει να γκρεμισθεί .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: