ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ 10.4.2010

ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ

Μία μικρή ιστορία, που είδα στον #ύπνο μου # θέλω να γράψω, και θέλω να εξακριβώσω εάν αυτή, θα επιβεβαιωθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σε 7 μήνες από σήμερα.
Σήμερα η κυρίαρχη συζήτηση στα πολιτικά στέκια , είναι πόσοι δήμοι θα γίνει η Λέσβος, και που θα είναι η έδρα των νέων δήμων, και εγώ που τόσο έχω επηρεασθεί από αυτές τις συζητήσεις, καταλήγω να βλέπω στον ύπνο μου σχετικά σενάρια .
Ακούγεται έντονα ότι το νησί , θα είναι ένας Δήμος , άποψη μου είναι ότι τελικά αποφασιστούν δύο δήμοι( ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και ΚΑΛΛΟΝΗΣ), και γιατί θα είναι δύο ,για να δοθεί η ευκαιρία και στο παραδοσιακό ΚΚΕ , να εκπροσωπηθεί στη Λέσβο Ο πρώτος Δήμος θα ορισθεί από τους σημερινούς Δήμους ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ –ΘΕΡΜΗΣ-ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ-ΑΓΙΑΣΟΥ-ΓΕΡΑΣ και ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, και ο δεύτερος Δήμος θα είναι , όλοι οι υπόλοιποι σημερινοί δήμοι του νησιού.
Προσωπικά στον ύπνο μου είδα τον πρώτο Δήμο, με την εξής υπόθεση εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ εισπράττει δεδομένη τοπική δυσαρέσκεια στην κομματική του βάση εξ αιτίας της απόφασης των δύο Δήμων. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση , και βάζοντας τον χρόνο να τρέξει μπροστά , η Ν Δ με τα προβλήματα που έχει γενικά και τοπικά, αδυνατεί να καταλήξει σε απόφαση επιλογής υποψηφίου, λόγω των πολλών υποψηφίων, ή βρίσκεται μπροστά στην κατάσταση να έχει αντάρτες. Ακούγεται βέβαια , ότι θα είναι υποψήφιος και ο πρώην Βουλευτής Δημ. Βουνάτσος, που μαζεύει ψήφους και από δεξιά και από ΠΑΣΟΚ
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση εμφανίζεται μία υποψηφιότητα κοινής αποδοχής, επιφανής επιστήμονας από την Λέσβο, του οποίου οι πολιτικές απόψεις είναι ΤΡΑΙΝΟ. Έχει όμως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, και έχει φιλικές σχέσεις με τον σημερινό Δήμαρχο Αγιάσσου (ΚΚΕ),και με τον πρώην δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Λέσβου επίσης ΚΚΕ.
Έχοντας λοιπόν τόσα προσόντα, θέτει την τελευταία στιγμή εαυτόν στην διάθεση του τόπου που τον γέννησε, και θέτει εαυτόν υπεράνω κομμάτων, δηλαδή κοινής αποδοχής. Εισπράττει αμέσως την στήριξη των φίλων της Ν.Δ ( χωρίς χρίσμα), η οποία βλέπει στο πρόσωπο του την σανίδα σωτηρίας λόγω των τοπικών προβλημάτων, εισπράττει και την άτυπη για τον Β. γύρο στήριξη του ΚΚΕ. Ο εν λόγω συγκεντρώνει και προτιμήσεις ΠΑΣΟΚΩΝ οπλαργχηγών, οπότε διασπάται και το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη το όνομα του ακούγεται πολύ καλά και στους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ. Και το κυριότερο όλοι αυτοί οι ψήφοι διοχετεύονται , στον υποψήφιο περιφερειάρχη που θα στηρίξει η Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο. Το ΠΑΣΟΚ ζαλισμένο δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, και το αποτέλεσμα είναι ότι η ιστορία με τις Νομαρχιακές εκλογές του 1994 και 2002 επαναλαμβάνεται, και γίνεται της Μυτιλήνης …..για 2η φορά, αφού δεν μπήκε μυαλό από την πρώτη. Και βέβαια εάν προκύψει διαφωνία στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ στο όνομα του υποψηφίου αιρετού περιφερειάρχη, υπάρχουν πολλές πιθανότητες , να πάρει η Ν.Δ την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Και κάτι ακόμα, και εάν η σούπα χαλάσει και ο Ραγκούσης βάλει υπογραφή να γίνει ένας Δήμος όλο το νησί( κάτι που δεν ξέρουμε ακόμα ) , είναι ακόμα καλύτερα με τέτοια κοινής αποδοχής υποψηφιότητα , και ΔΥΝΑΤΟ ΟΝΟΜΑ , που θυμήθηκε τα δύο- τρία τελευταία χρόνια τον τόπο που γεννήθηκε , μπορεί δηλαδή να παρθεί και ο ένας και μοναδικός δήμος σε περίπτωση που έτσι αποφασιστεί.
Το όνειρο τίθεται σε διαβούλευση……, μην τα πιστέψετε όμως όλα αυτά που γράφονται , γιατί είναι όνειρο, από το οποίο ξύπνησα…, και είπα ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΗΤΑΝ και πέρασε. Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

1 σχόλιο:

plomari είπε...

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου "ονειροπόλε"
γιατί εκεί στο ΥΠΕΣΔΑ νομίζοντας ότι θα καταφέρουν να βάψουν το χάρτη πράσινο με το 50%+1 στο τέλος οι ΠΑΣΟΚΟΙ δε θα βρίσκουν ούτε τη ψήφο τους στη κάλπη...