ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Νέα Αλικαρνασσός: Αντιδράσεις στο σχέδιο «Καλλικράτης»

Από το:naftemporiki.gr

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ Τρίτη, 6 Απριλίου 2010 12:17

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Καλλικράτης» εκφράζουν τα προεδρεία των Πολιτιστικών Συλλόγων της Νέας Αλικαρνασσού, τα οποία σε συνάντησή τους την 1η του μηνός, υπέγραψαν το ακόλουθο ψήφισμα:

«Σεβόμενοι όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και καθώς έχουμε ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις-διαβουλεύσεις με τα μέλη των συλλόγων μας προχωρήσαμε σε αυτή την ανοιχτή συνάντηση-συγκέντρωση ώστε να σχηματιστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα εκφράζει τη θέληση μας για το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» που αφορά το μέλλον του Δήμου μας και την οργανωτική του δομή.

Επειδή ως κάτοικοι επιθυμούμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς και όχι να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς δηλώνουμε και συμφωνούμε στα ακόλουθα:

1. Επιθυμούμε με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» την συνένωση μας με τους Δήμους Γουβών και Επισκοπής σε ένα νέο Δήμο εφόσον διαθέτουμε κοινά στοιχεία με αφορμή την γεωγραφική θέση μας. Προς αυτή τη κατεύθυνση υπάρχουν δεσμοί και κοινά πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, λειτουργικά και χωροταξικά κριτήρια ανάμεσα στους τρεις Δήμους.

2. Αντιδρούμε σε μια πιθανή συνένωση με τον Δήμο Ηρακλείου σε ένα αχανές γεωγραφικά νέο Δήμο στον οποίο θα υποβαθμιστούν όλοι οι μικρότεροι Δήμοι και ο δικός μας.

3. Προχωρούμε στη σύσταση επιτροπής αγώνα για να γίνει δεκτό το αίτημα μας από τον υπουργό Εσωτερικών.

4. Συμφωνούμε και εκφράζουμε την επιθυμία μας αυτή και είμαστε έτοιμοι σε αντίθετη περίπτωση που απλά θα μας κοινοποιηθεί η συνένωση μας με το Δήμο Ηρακλείου να αντιδράσουμε δυναμικά με κάθε τρόπο.

5. Το ψήφισμα μας θα κοινοποιηθεί στην Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, στην Δημοτική Αρχή Νέας Αλικαρνασσού, στον Δήμαρχο Νέας Αλικαρνασσού, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Αλικαρνασσού, στους τρεις Αντιδημάρχους και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Αλικαρνασσού ζητώντας ταυτόχρονα να γίνει σεβαστή η επιθυμία των κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού.

6. Να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού ως επείγον θέμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: