ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Βασικός σχολιασμός της επικαιρότητας | 19/04/10

Το πατριωτικό μας καθήκον ως σοσιαλιστικό Κίνημα ήταν και είναι να προστατεύσουμε και να ανατάξουμε την Ελλάδα. Αυτό κάνουμε, αν και πληρώνουμε αμαρτίες άλλων και ζούμε κάθε μέρα στο πετσί μας την αδίστακτη κερδοσκοπία όσων στοχοποίησαν την Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της.

ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΩΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΟΣΩΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ, ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009


Αλήθεια πρώτη: Αυτό που πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα είναι τα εγκλήματα της παρέας του «καταλληλότερου». Αυτά τα «βαρίδια» πληρώνει η Ελλάδα.

Ποιες αμαρτίες πληρώνουμε όλοι μας σήμερα; Πληρώνουμε παθογένειες δεκαετιών του ελληνικού κράτους και κυρίως το εγκληματικό πλιάτσικο της χώρας από τις κυβερνήσεις του «καταλληλότερου». Οι μόνοι που δεν θέλουν να παραδεχθούν την αλήθεια αυτή, είναι ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. και πρώην υπουργός του «καταλληλότερου» καθώς και εκείνοι που τον βάζουν να λέει απίθανα πράγματα στις ομιλίες του.

-Όλοι οι Έλληνες όμως, θυμόμαστε ποιοι ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν έντρομοι την εξουσία, πήδηξαν κυριολεκτικά από το πλοίο, για να μην υποστούν τις συνέπειες όσων εγκλημάτων είχαν διαπράξει.

-Είναι όλα εκείνα τα «βαρίδια» που χειροκροτούν εκστασιασμένα τον αρχηγό της Ν.Δ. όταν κραυγάζει «απαλλάσσουμε την Ν.Δ. από τα βαρίδια». Όλοι αυτοί όχι μόνο δεν σκύβουν το κεφάλι από ντροπή για αυτά που έκαναν, αλλά έχουν το θράσος να μας κατηγορούν κιόλας επειδή προσπαθούμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα.

Αλήθεια δεύτερη: Το ΔΝΤ δεν ήταν μπλόφα. Θα ήταν από τον Οκτώβριο πραγματικότητα αν δεν είχε υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης.

1. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε από την πρώτη στιγμή στους ευρωπαίους εταίρους μας την αλήθεια: Με δεδομένη την διαλυμένη οικονομία που κληρονομήσαμε, χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη, το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος. Αυτή ήταν η πραγματικότητα. Καμία μπλόφα.

-Με τιτάνια διπλωματική προσπάθεια όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου μετέτρεψε την αλήθεια αυτή σε ένα ισχυρό επιχείρημα κινητοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, μετά από εργώδεις δικές μας προσπάθειες, προχώρησε σε πρωτοφανή βήματα στήριξης της Ελλάδας δημιουργώντας ολόκληρο μηχανισμό στήριξης - δίκτυ ασφάλειας, εκεί όπου μερικούς μήνες πριν δεν υπήρχε τίποτα. Μηχανισμός ο οποίος θα μπορούσε να είναι ακόμη περισσότερο ευρωπαϊκός, όπως ακριβώς είχαμε προτείνει. Πρόταση που προσέκρουσε στη στάση συγκεκριμένων συντηρητικών ηγεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες για τους δικούς τους λόγους ήθελαν και την συμμετοχή του ΔΝΤ.

2. Το ΔΝΤ δεν ήταν μπλόφα γιατί, δυστυχώς, δεν ήταν μπλόφα τα χρέη, τα ελλείμματα και η γενικευμένη αποσύνθεση στο κράτος που άφησε πίσω της η παρέα του «καταλληλότερου». Αυτά πληρώνουμε σήμερα και αυτά μας πήγαιναν κατευθείαν στη χρεοκοπία και στο ΔΝΤ -άνευ όρων, χωρίς έλεος.

Αλήθεια τρίτη: Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης είναι επιτυχία πρώτον γιατί υπάρχει και δεύτερον, γιατί αν χρειαστεί θα μας εξασφαλίσει φθηνότερα δάνεια σε σχέση με τη αγορά. Το αν θα τον χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το αν αυτή η απόφαση εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

1. Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός που δημιουργήσαμε ήταν επιτυχία. Και είναι όπλο γεμισμένο. Πριν δεν υπήρχε τίποτα. Μόνο η χρεοκοπία και το ΔΝΤ. Θέλαμε - όχι μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση - να λειτουργήσει αποτρεπτικά για να ηρεμήσουν οι αγορές. Υπήρξαν θετικές και αρνητικές αντιδράσεις στις αγορές. Δεν φτάσαμε ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα νηνεμίας και λιγότερου ακριβού χρήματος.

2. Δεν είναι αυτοσκοπός ο μηχανισμός. Την ηρεμία και την πρόσβαση σε δάνεια χαμηλότερου κόστους τα χρειαζόμαστε ως βάση για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα - και να πιάσουν τόπο! Είναι μόνο ένα από τα απαραίτητα βήματα για να σωθούμε και να μπορούμε να ανασυνταχτούμε, ώστε να συνεχίσουμε με τις σοβαρές αλλαγές στην χώρα μας. Να έχουμε τον χρόνο να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να κερδίσουμε όχι μόνο πολιτική αξιοπιστία αλλά και να πείσουμε για την βιωσιμότητα της οικονομίας μας. Αυτή είναι σήμερα η βασική μας προτεραιότητα και αυτόν τον αγώνα κάνουμε και θα κάνουμε.

3. Στο μεταξύ, εάν δούμε ότι το εθνικό μας συμφέρον επιβάλλει να χρησιμοποιήσουμε το δίκτυ ασφάλειας, θα το κάνουμε χωρίς κανένα δισταγμό. Θα το χρησιμοποιήσουμε το πιστόλι, δανειζόμενοι με χαμηλότερα επιτόκια από αυτά της αγοράς. Και αυτό για να αποκαταστήσουμε την απαραίτητη σιγουριά για την πορεία μας. Σε κάθε περίπτωση οι πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα θα γίνουν, έτσι είτε αλλιώς. Θα γίνουν για να νοικοκυρέψουμε τη χώρα και για να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα. Με δικαιοσύνη και με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη.

Αλήθεια τέταρτη: Ο αρχηγός της Ν.Δ. και η υπόλοιπη παρέα του «καταλληλότερου» κραυγάζουν τώρα «Όχι στο ΔΝΤ» - εκεί ακριβώς δηλαδή που μας οδηγούσαν μέχρι τον Οκτώβριο. Τώρα έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

1. Ο αρχηγός της Ν.Δ. και η υπόλοιπη παρέα του «καταλληλότερου» κραυγάζουν σήμερα «όχι στο ΔΝΤ». Ένα θλιβερό όσο και εξοργιστικό θέαμα:

-Πρώτον, διότι θέλουν να ξεχνάνε ότι στο ΔΝΤ θα βρισκόμασταν ήδη από τον Οκτώβριο, αν δεν υπήρχε κυβερνητική αλλαγή. Χωρίς καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης, καμία αξιοπιστία, τίποτα απολύτως. Και όλα αυτά με τη δική τους υπογραφή.

-Δεύτερον, διότι θέλουν να ξεχνάνε ότι ο μηχανισμός στήριξης που πετύχαμε είναι κατά βάση ευρωπαϊκός, με μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ, και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης της χώρας.

-Τρίτον, διότι δεν προτείνουν καμία εναλλακτική, παρά μόνο αφόρητες κοινοτυπίες τύπου «χρειάζεται νέο μείγμα πολιτικής». Ποιο μείγμα δηλαδή; Εκείνο που τίναξε στον αέρα την Ελλάδα; Αντί να βοηθήσουν σήμερα να βγούμε από το τέλμα, κρύβονται πίσω από την αντιπολιτευτική τους μικροκομματική πολιτική.

Αλήθεια πέμπτη: Ό,τι κάνουμε, κάθε απόφαση που παίρνουμε, υπηρετεί ένα και μόνο στόχο: το συμφέρον της Ελλάδας και του πολίτη. Γιατί αν δεν τις πάρουμε, το κόστος για όλους μας θα είναι πολλαπλάσιο.

1. Κάναμε και κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προστασία της χώρας και την ανάταξη της οικονομίας. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον.

2. Τα μέτρα που πήραμε - και ξέρουμε ότι πονάνε - δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας πολιτικά παντού, να δημιουργήσουμε συμμαχίες και τελικά να δημιουργήσουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

-Τα αντανακλαστικά μας από την πρώτη μέρα ήταν και είναι πατριωτικά, διότι η χώρα βούλιαζε και αυτή η κατάσταση θα χτύπαγε κατά κύριο και πρώτο λόγο τους μισθωτούς, τους δανειολήπτες, τους μικρομεσαίους, τις ελληνικές οικογένειες. Θα χτύπαγε το μέσο Έλληνα, θα χτύπαγε τον αδύναμο.

-Πράγματι τα μέτρα πονάνε, αλλά εάν δεν τα είχαμε πάρει θα είχαμε ήδη μπει ανεπιστρεπτί στον κατήφορο της διάλυσης, με ένα κράτος που δεν θα μπορούσε να δανειστεί και να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Τόσο απλά.

3. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι θυσίες των Ελλήνων να πιάσουν τόπο. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε τις μεγάλες, πραγματικές, αλλαγές που θα αλλάξουν την Ελλάδα. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι πολιτικές μας όχι μόνο να μεταφέρουν όσο γίνεται λιγότερο το κόστος της κρίσης σε εκείνους που είχαν μικρή έως μηδαμινή ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε, αλλά να φτιάξουμε εν τέλει μια κοινωνία πραγματικής δικαιοσύνης.

4. Αν δεν παίρναμε τις αποφάσεις που πήραμε, η χώρα θα είχε ήδη χρεοκοπήσει. Θα είχε ήδη παραδοθεί άνευ όρων στο ΔΝΤ. Και χωρίς τις πραγματικές αλλαγές που προγραμματίζουμε, ούτε η χώρα μας δεν θα βγει πραγματικά από τον φαύλο κύκλο της κρίσης. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: