ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Στοιχεία-φωτιά για Παυλίδη και Μαξίμου κατέθεσε στον ανακριτή ο Μανούσης

www.protothema.gr

Σε δεινή θέση περιέρχονται ο πρώην υπουργός Αιγαίου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης και το Μέγαρο Μαξίμου μετά την κατάθεση που έδωσε σήμερα στον 20ό τακτικό ανακριτή κ. Απόστολο Ζαβιτσιάνο ο εφοπλιστής κ. Φώτης Μανούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και σε δεύτερο πρόσωπο, σε λογαριασμό του όποιου -όπως φέρεται να είπε- κατέθεσε 7.500 ευρώ σύμφωνα με υπόδειξη του κ. Παναγιώτη Ζαχαρίου (ο οποίος ήδη διώκεται ποινικά), συνεργάτη του κ. Παυλίδη. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του εφοπλιστή, είναι κομματάρχης του πρώην υπουργού στη Ρόδο.

Ο κ. Μανούσης προσκόμισε στον ανακριτή και τα σχετικά παραστατικά της κατάθεσης, όπως και άλλα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν -κατά τους ισχυρισμούς του- τον εκβιασμό που υπέστη από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, προκειμένου όπως έχει υποστηρίξει να έχει ισότιμη μεταχείριση στη δρομολόγηση πλοίων στις άγονες γραμμές.

Ακόμη, ο εφοπλιστής προσκόμισε επιστολή-φωτιά που είχε αποστείλει στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στις 18 Νοεμβρίου. Στην επιστολή του ο κ. Μανούσης, αφού αναφέρεται στη δήλωση που έκανε ο κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ περί «ηθικού πλεονεκτήματος» του κ. Παυλίδη επειδή πρώτος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να καταγγείλει ότι εκβιάζεται, προχωρά σε μια σημαντική καταγγελία. Αναφέρεται με «ονόματα και διευθύνσεις» σε στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου που συνεννοήθηκαν, ώστε η δικαστική έρευνα να έχει θετική έκβαση για τον κ. Παυλίδη.

Ο εφοπλιστής αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον κ. Καραμανλή: «Αναρωτήθηκα και έκτοτε συνεχίζω να αναρωτιέμαι, κύριε πρόεδρε: έχασα το ηθικό πλεονέκτημα όταν κατά την εξέλιξη της εις βάρος μου εκβίασης (τελευταίο δίμηνο 2006) αποδεδειγμένα ενημέρωσα τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας - σεβόμενος τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα; Εχασα το ηθικό πλεονέκτημα όταν στη συνέχεια απευθύνθηκα στο γραφείο του πρωθυπουργού μέσω του κ. Ζαχαράκη; Εχασα το ηθικό πλεονέκτημα όταν την ίδια μέρα που συνέτασσε ο κ. Παυλίδης την αναφορά του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου -με τη βοήθεια του κ. Καρρά (γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου)- και ενώ καταγγέλλει πως εκβιάζεται, την ίδια ημέρα υπογράφει στην εταιρεία μου κατακυρωτική πράξη διαγωνισμού, με καθυστέρηση έξι μηνών έχοντας δραματικά σε βάρος μου αλλοιώσει τους όρους του διαγωνισμού ώστε να αναγκαστώ να ανασκευάσω τις καταγγελίες μου - όντας υπό το καθεστώς νέας ομηρίας;».

Ο Ζαχαρίου

Ο εφοπλιστής στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό υποστηρίζει ακόμα ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου τον προέτρεψε μέσω του κ. Ζαχαρίου να ανασκευάσει τις καταγγελίες του περί δωροδοκίας, προκειμένου «να πάνε όλα καλά». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Εχασα το ηθικό μου πλεονέκτημα όταν απέρριψα την πρόταση του κ. Παυλίδη “να ανασκευάσω τις καταγγελίες μου και όλα θα πάνε καλά”, όταν με πληροφόρησε για την επικείμενη κλήση μου από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία αναγκάστηκε να “με στείλει”, όπως μου είπαν μετά το τηλεφώνημα του κ. Αγγέλου το πρωινό της παραίτησής Τσιτουρίδη; Eχασα το ηθικό πλεονέκτημα όταν ανέφερα στον εισαγγελέα κ. Ντογιάκο, πρώτος εγώ, το περιεχόμενο της συνομιλίας Αγγέλου - Παυλίδη και την προτροπή Παυλίδη -μέσω Ζαχαρίου- να ανασκευάσω τις καταγγελίες μου; (Πώς ήταν να γνώριζα εγώ τότε το περιεχόμενο της συνομιλίας Αγγέλου - Παυλίδη εάν δεν μου το είχε ο ίδιος ο κ. Παυλίδης διαμηνύσει;)».

Υπενθυμίζεται ότι για την πολύκροτη υπόθεση ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος είχε ασκήσει ποινική δίωξη στον στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη κ. Ζαχαρίου. Η δίωξη ασκήθηκε μετά τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του ο κ. Μανούσης, ότι δηλαδή ο κ. Ζαχαρίου του ζήτησε 800.000 ευρώ προκειμένου να αναλάβουν τα πλοία του δρομολόγια της άγονης γραμμής. Σήμερα μάλιστα ο εφοπλιστής κατέθεσε στον ανακριτή και φωτογραφίες που δείχνουν τον ίδιο να δίνει τα χρήματα στον κ. Ζαχαρίου τον Νοέμβριο του 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: