ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Μαζική απεργία θέλει η ΑΔΕΔΥ



Η πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου, Μυρσίνη Κανλή, με τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, Νίκο Χόρτη και Νίκο Καλόγηρο

Η πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Μυρσίνη Κανλή, μαζί με τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Νίκο Χόρτη και Νίκο Καλόγηρο, έδωσαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι καλώντας τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση. Νωρίτερα, είχαν επισκεφθεί εργασιακούς χώρους του δημοσίου τομέα και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και την ανάγκη να πάρουν μέρος τόσο στην απεργία, όσο και στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 12 το μεσημέρι.

Η κ. Κανλή υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων του Δημοσίου, γι’ αυτό και είναι ανάγκη να δείξουν ότι είναι ενωμένοι. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα δείξει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντέχουν άλλη λιτότητα κι ότι δεν ανέχονται να συνεχίζουν να λειτουργούν ως υποζύγια των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.
Ο κ. Νίκος Χόρτης, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η ΑΔΕΔΥ στην τελευταία συνεδρίασή της αποφάσισε να κάνει μια πανελλαδική εξόρμηση προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζομένους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την απειλή που υφίστανται τα εισοδήματα τους. Επίσης αναφέρθηκε στα κεντρικά ζητήματα που τίθενται από την απεργία, δηλαδή την άμεση οικονομική ενίσχυση των ασφαλιστικών τους ταμείων τα οποία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης.
Ο κ. Νίκος Καλόγηρος τόνισε ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλα αυτά τα χρόνια από την κυβέρνηση, θέλοντας με αυτή την αναφορά να υπογραμμίσει ότι δεν πρέπει την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Επίσης ανέφερε ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης είναι το ξεκίνημα μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Γίνεται προσπάθεια η ΑΔΕΔΥ να συντονίσει τα βήματά της με ευρωπαϊκά συνδικάτα, ώστε να γίνει μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση πανευρωπαϊκού χαρακτήρα.
Από τα όσα είπε, φάνηκε ότι ο συντονισμός αυτός δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Οι οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα αυτό θα ληφθούν στις 6 Μαρτίου, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Το πιθανότερο είναι ότι θα αποφασιστεί η πραγματοποίηση νέας πανελλαδικής απεργίας στις 19 Μαρτίου, αφού ήδη τα γαλλικά συνδικάτα έχουν ανακοινώσει ότι την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί μια νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: