ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Δεν ξέρω τι τίτλο να βάλω...

Απο τον Γι'ωργο Κρόγια

Ειλικρινά δεν ξέρω.
"Χείμαρρος ο Μπόλαρης";
"Μπόλαρης έξω από τα δόντια";
"Ο Μπόλαρης μέσα σε 7 λεπτά ξεσκεπάζει τη Δεξιά";
"Χρέωσε τον Καραμανλή μια και καλή";
ή... "Πρετεντέρηηηηη πες αλεύριιιιι... ο Μπόλαρης σε γυρεύει";

Ή καλύτερα. Βάλτε εσείς ό,τι τίτλο θέλετε!

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο από όσα είπε είναι λιγότερο ουσιώδες από τα άλλα. Όλα είναι ένα κι ένα. Απολαύστε:


Για την ιστορία: Το απόσπασμα (θα προσπαθήσω να ανεβάσω και περισσότερα στo pasok-xanthis.gr) είναι από την δευτερολογία του σε ανοικτή εκδήλωση - διάλογο, για τα αγροτικά ζητήματα και την επικαιρότητα, που πραγματοποιήθηκε χθες (07/02/2009) στη Γενησέα του Δήμου Βιστωνίδος Ξάνθης. Εκεί δηλαδή που άρχισαν όλα...
Έκανα μια πρόχειρη απομαγνητοφώνηση, γιατί τα λόγια του αξίζουν να αποτυπωθούν και σε κείμενο.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ - ΔΕΞΙΑΣ

Η πεμπτουσία της πολιτικής τα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα
Εκεί αναδεικνύονται οι διαφορές των κομμάτων. Ποιος είναι με ποιον.
Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετήσει τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον εργαζόμενο. Η Ν.Δ., η Δεξιά διεθνώς, υπηρετεί το κεφάλαιο. ΤΕΛΕΙΑ.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Οι κύριοι νομίζουν ότι το Κράτος είναι λάφυρο. Ότι κέρδισαν τις εκλογές και πρέπει να συμπεριφερθούν σαν τον Τζένγκις Χαν που μπήκε μέσα σε κατακτημένη χώρα. Και ότι όλα είναι δικά τους.

Αυτή είναι η λογική που λέει «Πουλάμε την λίμνη. Τη θάλασσα! Και την ανταλλάσσουμε με φιλέτα στο Πανόραμα και στους Θρακομακεδόνες».

Αυτή είναι η λογική που λέει «Παίρνουμε τον ΟΤΕ, την πιο κερδοφόρα Ελληνική δημόσια επιχείρηση, με την οποία παρεμβαίνει το Κράτος στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Μαύρη Θάλασσα και την πουλούμε για ένα κομμάτι ψωμί στους Γερμανούς».

Γιατί; «Από κάτω έχουμε πάρει άλλα. Μαύρα». Βγήκαν; «Θα βγουν». Πότε;
Εσείς τι λέτε τώρα; Έτσι τον έδωσαν τον ΟΤΕ;
ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ είναι η πώληση του ΟΤΕ!
Κακούργημα και η παρέμβαση του Αράπογλου στην FinansBank στην Τουρκία
Όπως είναι και η "Ροδόπη" (η πώληση του κερδοφόρου Συν/κού Εργοστασίου Ξάνθης).
Όπως είναι και η Βιστωνίδα.


ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ:

Στα τελευταία 200 χρόνια που λειτουργούν κοινοβούλια, ακόμα και στην Μπανανία… δεν ξανάγινε ποτέ το φαινόμενο να φύγει η Κυβέρνηση από τη Βουλή.
Ο κ. Καραμανλής έχει καταγραφεί στην πολιτική ιστορία των κοινοβουλευτικών πολιτευμάτων ως ο πρώτος Πρωθυπουργός ο οποίος δύο φορές απέτρεψε τους βουλευτές του. Τους αρνήθηκε το δικαίωμα να είναι βουλευτές. Κατέλυσε την Δημοκρατία δύο φορές. Γιατί; Για να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Για να συγκαλύψει το κακούργημα. Σειρά κακουργημάτων σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού λαού.
Θεσμική ήταν η εκτροπή που έκανε ο κ. Καραμανλής. Θα του χρεωθεί. Μην βλέπετε που σήμερα έχει την δυνατότητα παζαρεύοντας τη διαφήμιση για να τα συγκαλύπτει, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ.


ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του προχθές το ξανά κατήγγειλε. Είπε ότι ο κ. Καραμανλής κάνει συγκάλυψη. Εμείς, έχουμε δρόμους και θα το παλέψουμε. Είδατε προχθές, η Δικαιοσύνη κάλεσε την οικογένεια Πελέκη. Τους δικηγόρους δηλαδή και τους συμβολαιογράφους που απασχολήθηκαν με τα ζητήματα και τους απήγγειλε κατηγορίες για αυτά τα κακουργήματα.

Βγήκαν οι υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας και είπαν «δεν φταίμε εμείς. Μας δίνανε εντολή οι υπουργοί, η Κυβέρνηση»! Εκτελούσε (η ΚΕΔ) τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Δεν τα λέμε εμείς. Αυτοί τα λένε.
Και φυσικά, κορόιδα είναι οι υπάλληλοι; Να πάνε (μέσα) αυτοί για κακουργήματα, ενώ θα χορεύουνε οι κύριοι Υπουργοί; Ρουσόπουλος – Κοντός – Δούκας – Μπασιάκος – Βουλγαράκης και λοιποί;

Υπάρχει όμως και κοινοβουλευτική διαδικασία, που εμείς δεν την αφήνουμε. Διότι ξέρουμε ότι ο κ. ΠΑΠΙΣΤΑΣ πήρε τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, το ΣΔΟΕ, την ΔΟΥ Καλαμαρίας, τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας. Θέλουμε να ξέρουμε τι έγινε. Ο Ελληνικός λαός θέλει να ξέρει τι έγινε.

Όπως θα πρέπει να ξέρουμε, να μάθουμε, τι έγιναν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ. Ο σύντροφος εδώ, μίλησε για τεράστιο σκάνδαλο με τα 5 εκατ. της πώλησης της "Ροδόπης". Ξέρετε πόσα έβαλε η Μονή Βατοπεδίου στις of-shore εταιρίες στην Κύπρο; 130… Από αυτά που μας είπαν. Δεν ξέρουμε. Μας είπαν ότι έβαλαν 130 εκατομμύρια. 40 δισεκατομμύρια δραχμές. Που πήγαν αυτά τα λεφτά;
Ποιοι πήραν; Γιατί έκλεισαν άρον-άρον την Εξεταστική; Γιατί δεν δέχονται να ανοίξουν οι λογαριασμοί;
Και για ποιο λόγο θα έπρεπε ο Εφραίμ να κάνει of-shore εταιρία; Of-shore εταιρίες διεθνώς, γίνονται για να συγκαλύπτεται η διακίνηση μεγάλων ποσών. Για ποιο λόγο λοιπόν πρέπει ένα μοναστήρι να κάνει αδιαφανή διακίνηση χρηματικών ποσών τέτοιου ύψους;

Αυτά όλα είναι ζητήματα που θέλουν απάντηση. Και η απάντηση σε αυτά τα ζητήματα από πλευράς κυβέρνησης ήταν η απουσία Καραμανλή και της πλειοψηφίας από τη Βουλή. Το χρεώνεται!

1 σχόλιο:

KΑΡΜΕΝ είπε...

Καλησπέρα.
Πήγαινε σε παρακαλώ να παραλάβεις ένα βραβείο εδώ:
http://agapiaxies.blogspot.com/2009/02/dream-on.html
Καλή δύναμη!