ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Δεν ψηφίζω - δεν ψηφίζω

Από το http://parapolitiki.blogspot.com/


Αντιγράφουμε από τα ΝΕΑ :



«Ο τόπος μου υποφέρει και πονά. Αρνούμαι να παραμείνω απαθής. Αναλαμβάνω  τις όποιες ευθύνες μου στο ακέραιο», υπογραμμίζει στην επιστολή του (απόσπασμα σε φωτοτυπία αριστερά) ο μοναδικός  κυβερνητικός βουλευτής της Λέσβου πιέζοντας για την ίδρυση Εφετείου Αιγαίου  με έδρα τη Μυτιλήνη. Ο Γιάννης Γιαννέλλης- Θεοδοσιάδης, βουλευτής Λέσβου από τις εκλογικές αναμετρήσεις 1989-1993, επανεξελέγη το 2004 και το 2007.  Κυβερνητικές πηγές, επιχειρώντας να υποβαθμίσουν την κίνηση Γιαννέλλη, την απέδιδαν σε προσωπική του πικρία καθώς  ενώ εκείνος δεν υπουργοποιήθηκε, είδε  τους άλλους δύο αναπληρωτές κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους (που εξελέγησαν μάλιστα για πρώτη φορά βουλευτές  το 2004) να τοποθετούνται ο μεν Νίκος  Δένδιας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο δε  Κώστας Μαρκόπουλος στο υπουργείο  Τουριστικής Ανάπτυξης
Επιστολή- βόμβα με την οποία προειδοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην ίδρυση Εφετείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, έστειλε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Λέσβου και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Γιαννέλλης.

Στην επιστολή του με παραλήπτες τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια και κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Γιαννέλλης δίνει, μάλιστα, προθεσμία ενός μήνα στην κυβέρνηση για να ικανοποιηθεί η «δέσμευση της Ν.Δ.» για την ίδρυση του Εφετείου και μάλιστα υπογραμμίζει πως εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα κλιμακώσει τις ενέργειές του και με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό θα ανακοινώσει δημόσια τις περαιτέρω αποφάσεις του! Το θέμα ίδρυσης Εφετείου αποτελεί «νούμερο ένα» προτεραιότητα για την Μυτιλήνη, καθώς οι κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται ακόμα και για απλές υποθέσεις είτε ως μάρτυρες είτε ως αντίδικοι να ταξιδεύουν μέσω Πειραιά για να φτάσουν στη Σύρο.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην επιστολή του, που έχει ήδη προκαλέσει πονοκέφαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αναφέρει: «Αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα μιας τέτοιας πολιτικής απόφασης ιδίως όταν η κυβέρνηση που στηρίζω διαθέτει μια τόσο οριακή πλειοψηφία». Όπως όμως σημειώνει, «ο τόπος μου υποφέρει και πονά. Αρνούμαι να παραμείνω απαθής. Αναλαμβάνω τις όποιες ευθύνες μου στο ακέραιο».

«Με διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός»
Ο κ. Γιαννέλλης ξεκινάει την επιστολή του υπενθυμίζοντας ότι η πολιτική απόφαση ίδρυσης του Εφετείου στην Μυτιλήνη έχει ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ αποκαλύπτει ότι στη συνάντηση που είχε μετά τον ανασχηματισμό με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό «με διαβεβαιώσατε κι εσείς ότι αναγνωρίζετε το δίκαιο του αιτήματος αυτού».

Επισημαίνει ακόμη πως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται για την τελική του επεξεργασία στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Αργύρη Καρρά, «όμως οι διαδικασίες δεν προχωρούν γιατί όπως πληροφορήθηκα κάποιοι προκειμένου να επιτύχουν δικούς τους παράλληλους στόχους μπλοκάρουν ανεπιτρέπτως την υπόθεση». Στους ίδιους τόνους και με αιχμηρή γλώσσα, ο κ. Γιαννέλλης συνεχίζει: «Μου είναι εντελώς αδιάφορη η ενέργειά τους αυτή. Όπως οφείλει να είναι και για την κυβέρνηση. Σε τέτοιες εξόφθαλμες περιπτώσεις κρατικής καταφρόνησης και υποβάθμισης των δικαιωμάτων των συμπολιτών μου, ως μοναδικός κυβερνητικός βουλευτής ύψιστο χρέος και καθήκον έχω να συνταχθώ και να συμπορευτώ μαζί τους. Γιατί το πολιτικό και συνειδησιακό δίλημμα της επιλογής μεταξύ κόμματος και λαού που με τιμά επί μια εικοσαετία με την ψήφο του, αναντίλεκτα με οδηγεί στην υπηρέτηση των τοπικών λαϊκών συμφερόντων». «Αγανάκτηση και οργή»
Και καταλήγει στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως για τους παραπάνω λόγους «δηλώνω ότι από σήμερα σε ένδειξη αγανάκτησης και οργής αρνούμαι να υπερψηφίσω οποιοδήποτε σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης μέχρις ότου δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το Π.Δ.. Αν παρ΄ ελπίδα αυτό δεν συμβεί μέχρι και τον επόμενο μήνα, θα προκαλέσω Παλλεσβιακή Διαβούλευση, θα κλιμακώσω τις ενέργειές μου προς τον Πρωθυπουργό και θα ανακοινώσω δημόσια τις περαιτέρω αποφάσεις μου».

Σχόλιο Παραπολιτικής : Σας έχουμε καυτό παρασκήνιο σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: