ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...

Από το:fimotro

Την κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους βουλευτές, ανακοινωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Μειώσεις αποδοχών και για τους υπαλλήλους της Βουλής, για τους οποίους θα ισχύσει η αναπροσαρμογή στα δώρα και επίδομα αδείας που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Αναλυτικά, όπως...
ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος:
Για τους Βουλευτές,
· Ως προς τα επιδόματα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, αυτά πλέον δεν θα καταβάλλονται στους βουλευτές.
· Πέραν των μειώσεων που έχουν ήδη επέλθει με αποφάσεις τον Μάρτιο (μείωση 12%), μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης.
Για τους υπαλλήλους της Βουλής,
· Η μείωση κατά 8% των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων που επέρχεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής.
· Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης.
· Επίσης, με απόφαση του προέδρου της Βουλής, μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000€ και 17% για ποσά άνω των 1.000€ που αποφασίσαμε το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης» (έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%).
· Τέλος, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, ισχύουν αυτοδικαίως και για τους υπαλλήλους της Βουλής.
«Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, όλοι ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτή την ιστορική μάχη για τη σωτηρία της χώρας μας. Ως Πρόεδρος της Βουλής δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Βουλή των Ελλήνων, οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εκπέμποντας σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση», δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: