ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ 30/4/2010

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Επειδή με την πρόταση του ενός (1) Δήμου στη Λέσβο καταλύεται κάθε έννοια Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λέσβο και αδικείται κατάφορα η Λέσβος σε σχέση με τα άλλα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας Κρήτη & Εύβοιας,

Ζητάμε: Να πάρουν θέση όλοι για την κραυγαλέα αδικία , που γίνεται σε βάρος της Λέσβου , όπου το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας με έκταση 1636 τετρ.χλμ και πληθυσμό 90034 κατοίκους (απογραφή 2001) θεωρείται μικρό όσο και η Αντίπαρος! Είμαστε οι μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα όπου 13 Δήμοι με 86 Δημοτικά Διαμερίσματα θα συνενωθούν σε έναν Δήμο. Καταδικάζεται έτσι το ορεινό , και μειονεκτικό(αναγνωρισμένο επίσημα από την Πολιτεία) ακριτικό νησί μας σε μαρασμό , αφού θα στερηθεί των υπηρεσιών κάθε έννοιας Αθμιας Αυτοδιοίκησης , καθώς ειδικά και πρώτα για το νησί μας δεν ισχύουν τα όποια κριτήρια ισχύουν για τα άλλα δύο μεγαλύτερα νησιά την Κρήτη και την Εύβοια.

Πρέπει να πάρουν θέση τώρα ΟΛΟΙ, βουλευτές , πολιτευτές και Αυτοδιοικητικοί της Λέσβου:

ή είναι με το μέρος των προτάσεων μας ή δεν είναι ,

προτού το έγκλημα συντελεστεί , γιατί από εδώ και πέρα θα τους αντιμετωπίσουμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο μέσο.

Ζητούμε να πάρουν θέση η ΚΕΔΚΕ όλοι οι βουλευτές και τα κόμματα του Νομού μας , να απαντήσει επί τέλους κάποιος από τους παραπάνω στις 23 επιστολές που στείλαμε τον Ιανουάριο του 2010 ,

τι θα πει τελικά διαβούλευση;

Διαφορετικά θα είναι συνένοχοι σ΄αυτή την αναίτια καταδίκη του νησιού μας από ανθρώπους που θέλουν να λέγονται αρχιτέκτονες του «σχεδίου Καλλικράτης» που στην πραγματικότητα ισοπεδώνει τη Λέσβο.

Ζητούμε να εφαρμοστεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ Λέσβου , δηλαδή να δημιουργηθούν 4 Δήμοι και να εφαρμοστούν τα κριτήρια του Ι.Τ.Α.

Α. Ένας Δήμος Μυτιλήνης-Θερμής (με πληθυσμό 40005 κατοίκους) που οι δημότες τους θέλουν να συνενωθούν

Β. Ένας Δήμος στη Νότια Λέσβο (με πληθυσμό 24316 κατοίκους) όπου οι δημότες της Αγιάσου της Γέρας του Ευεργέτουλα του Πολιχνίτου και του Πλωμαρίου θέλουν να συνενωθούν

Γ. Πρόταση 1 α) Ένας Δήμος Μήθυμνας-Πέτρας-Αγ.Παρασκευής –Μανταμάδου με 11000 κατοίκους όπως πρότειναν οι Αυτοδιοικητικοί τους στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΚΔ Λέσβου &β) ‘Ένας Δήμος οι Δήμοι Καλλονής και Ερεσού-Άντισσας με 14000 κατοίκους

Ή Πρόταση 2 οι έξι (6) Δήμοι της προηγούμενης πρότασης να αποτελέσουν τον τρίτο Δήμο του νησιού με πληθυσμό 25713 κατοίκους και επιχειρησιακή ικανότητα.

Η παραπάνω πρόταση μπορεί να υποστηριχθεί :

α) από τα κριτήρια του ΙΤΑ &

β) από ένα Σύνδεσμο των Δήμων της Λέσβου , που θα επιλύει τα διαδημοτικά θέματα για όλο το νησί.

Αυτή είναι μια Αθμια Αυτοδιοικητική λύση για τη Λέσβο , που δεν έχει την τύχη να είναι ένα μικρό νησί και όπου ακόμη και η προσπάθεια να συνενωθούν 5 & 6 Δήμοι σε έναν θα είναι επίπονη , με αιτία την μεγάλη της έκταση και πληθυσμό , το μεγάλο αριθμό των Δήμων της (13) και των Δημ.Διαμ/των της (86) , το ορεινό του εδάφους της , τον γεροντικό της πληθυσμό και την ανάγκη της να επιβιώσει αν όχι και να αναπτυχθεί όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα παρόλο που βαρύνεται σαν ένα απομακρυσμένο από το κέντρο ορεινό –μειονεκτικό ακριτικό νησί.

- Από τη διαίρεση σε 3 ή 4 Δήμους στη Λέσβο του σημερινού Νομού Λέσβου σε δύο περιοχές , που θα αναδεικνύουν τις δύο βουλευτικές έδρες (η Τρίτη είναι με λίστα)

- 1. Η πρώτη θα αποτελείται από τους Δήμους Μυτιλήνης και Μύρινας Λήμνου με 58000 περίπου δημότες &

- 2. Με τους υπόλοιπους Δήμους της Λέσβου με 50000 περίπου δημότες.

- Τέλος δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις αποφάσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΤΕΚΔ Λέσβου,

o Εάν παρόλα αυτά δεν υπάρξει ισονομία και στη Λέσβο δηλώνουμε ότι θα καταφύγουμε σε κάθε άλλο νόμιμο μέσο , όπως είναι το Δημοψήφισμα και θα προσφύγουμε στα Ελληνικά & Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν σύμφωνα με τα μέτρα του Καλλικράτη που ισχύουν δυστυχώς μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΦΡΥΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: