ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Τετάρτη 05/05/2010 μαζευτήκαμε τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με το αυτοδιοικητικό σχέδιο νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Μετά από την ενημέρωση για τις προβλέψεις του σχεδίου αυτού και μετά από διεξοδική συζήτηση ψηφίσαμε ότι συμφωνούμε για τα παρακάτω:

  1. Το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και την εξυγίανση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποκεντρώνει αρμοδιότητες και κάνει τις σχετικές προβλέψεις για την οικονομική στήριξη και αυτοτέλεια των νέων αυτοδιοικητικών μονάδων.
  2. Το χωροταξικό του παραπάνω σχεδίου είναι τελείως λανθασμένο όσον αφορά την περίπτωση της Λέσβου.

Προβλέπει έναν Δήμο γίγαντα των 100.000 κατοίκων και των 1600 τετρ. Χιλιομέτρων χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τα κοινά πληθυσμιακά , κοινωνικά , οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια για την δημιουργία ξεχωριστού Δήμου στο κεντρικό και ΒΔ τμήμα της Λέσβου. Στερεί στην Καλλονή και σ’ ολόκληρο το κομμάτι αυτό του νησιού, την ευκαιρία και την δυνατότητα σε μια στοχευμένη και επιτεύξιμη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και σε σχέση και με τα έργα που προγραμματίζονται, όπως είναι το λιμάνι του Σιγρίου , οι οδικοί άξονες κλπ. Μας δημιουργεί επίσης και το αίσθημα της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης όταν γνωρίζουμε ότι σε άλλες νησιωτικές περιοχές όπως η Κρήτη προβλέπεται να γίνουν 24 Δήμοι, στην Εύβοια 9 και σε άλλες περιοχές προβλέπεται η δημιουργία Δήμων με πολύ μικρότερα πληθυσμιακά και γεωγραφικά στοιχεία.

Δηλώνουμε ότι :

- Θα αγωνισθούμε για την δημιουργία τριών Δήμων στην Λέσβο.

- Θα συμμετάσχουμε στο Παλεσβιακό συλλαλητήριο της Παρασκευής του διοργανώνει η ΤΕΔΚ και θα κλιμακώσουμε παραπέρα τις αντιδράσεις μας στην κατεύθυνση αυτή.

- Θα ενημερώσουμε για την απόφασή μας τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ και θα τους ζητήσουμε να πάρουν θέση επί του θέματος.

- Θα ζητήσουμε να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα που θα προωθήσει σε όλους τους αρμόδιους τις παραπάνω απόψεις μας, αποτελούμενη από τους Γραμματείς Π.Ε. και Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ ,τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και τον Πρόεδρο της ΕΓΣ Λέσβου.

Εφ’ όσον το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εμείνει στην αρχική του θέση για έναν Δήμο σ’ ολόκληρη την Λέσβο εμείς προτιθέμεθα:

1. Να παραιτηθούμε από κάθε θέση που κατέχουμε στην κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ (Όργανα- μέλη) μια και η συμμετοχή μας σ’ αυτά δεν εξυπηρετεί καμία κατάσταση και δεν δικαιολογεί την αναγκαιότητα για την ύπαρξη τέτοιων οργανώσεων.

2. Να μη μετέχουμε στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές ούτε ως υποψήφιοι αλλά και ούτε ως ψηφοφόροι.

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα το Υπουργείο Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα αποτρέψει αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη τόσο για εμάς όσο και για τον τόπο.

Για την Ολομέλεια της Δ.Ο . ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΒΑΚΙΡΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΙΓΝΑΤΗΣ

ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΨΑΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΙΡΠΙΡΗ ΤΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: