ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

PRESS-GR.blogspot.com: Eίναι ειλικρινής η "προσχώρηση" του ΚΚΕ...


Eίναι ειλικρινής η "προσχώρηση" του ΚΚΕ...

...στην Επαναστατική Αριστερά;

Απο τον Παντελη Πασπαλά
http://ppaspalas.blogspot.com/

Ξεκινώντας την τοποθέτηση μου για τα γεγονότα στο υπουργείο εργασίας, θα πρέπει να πω ότι χέρι που κατεβάζει γκλομπς σε κεφάλια εργατών και ανέργων, η τους ψεκάζει με καρκινογόνα χημικά είναι καταδικαστέο από όλο τον Ελληνικό λαό. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρων είναι ότι στην σύγκρουση πρωτοστάτησαν μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Για να δούμε όμως την συνέπεια τους, αλλά και την πρακτική που ακολούθησε ο συγκεκριμένος χώρος σε ανάλογα γεγονότα πολύ μεγαλύτερης έκτασης της προηγούμενης 20ετίας.
Α) 1990-1991: Χιλιάδες μαθητές μετά από 2 μήνες Καταλήψεων και 5 νεκρούς( μεταξύ αυτών ο Νίκος Τεμπονέρας) συγκρούονται με την αστυνομία που έχει πάρει εντολή να εκκενωθεί το κέντρο της Αθήνας με όποιο τίμημα.
Η απούσα και διασπασμένη τότε ΚΝΕ μιλά για προβοκάτορες, εισπράττοντας την συνολική κατακραυγή όλου του προοδευτικού κόσμου και της νεολαίας.
Β) Ασφαλιστική μεταρρύθμιση Καραμανλή: Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν προβαίνουν σε ανάλογες πράξεις, (εκτιμώντας μάλλον ότι δεν υπήρχε σημαντικός λόγος να εμποδιστή η ψήφιση του με κάθε τρόπο, ενώ τώρα...

υπάρχει λόγος σε μια κυβέρνηση που δεν έχει καταθέσει καν τις προγραμματικές της δηλώσεις) και όχι μόνο αυτό, άλλα το βράδυ που ήταν η ψηφοφορία, με χιλιάδες εργαζόμενους και νέους έξω από την βουλή, τα μέλη του ΚΚΕ έκαναν πορεία περνώντας από την βουλή και κατευθύνθηκαν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία!!!!
Γ) Δεκέμβρης 2008: Νέοι σε όλη την Ελλάδα εξεγείρονται διαμαρτυρόμενοι για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το ΚΚΕ κρατά χλιαρή στάση με ανακοινώσεις και μικρή συμμετοχή σε πορείες απομονωμένες απο το νεανικό και λαϊκό κίνημα, καταγγέλλει τις αντιδράσεις, ενώ ο Δεξιός τύπος τους καλεί να βάλουν τάξη στον δρόμο γιατί αδυνατούσε η αστυνομία!!!!
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος διαφωνώ πλήρως με τις πράξεις βίας από όπου και αν προέρχονται και υπενθυμίζω ότι όπως η τυφλή βία δεν ωφέλησε κανέναν κοινωνικό αγώνα, έτσι και η καταστολή δεν έλυσε ποτέ κανένα κοινωνικό πρόβλημα. Τι ήταν όμως αυτό που ώθησε το ΚΚΕ να στήσει αυτό το σκηνικό, το οποίο έβαλαν πρωτοσέλιδο όλες οι δεξιές εφημερίδες? Γιατί τώρα και όχι τότε;
Και αν πάμε και στην ουσία η κυβέρνηση είναι αυτή που στις προγραμματικές δηλώσεις έχει δεσμευτεί:
α) ότι θα φέρει το γνωστό πλέον νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ανέργους που φτάνει μέχρι και την απαλλαγή από τα χρέη τους.
β) ότι θα δοθεί επίδομα αλληλεγγύης μέχρι 1300 ευρώ σε χαμηλόμισθους και ανέργους. (αν δεν το κάνει εδώ είμαστε...)
Η αγανάκτηση των ανέργων και των εργαζόμενων είναι δεδομένη χρόνια τώρα και το πως θα την εκφράσουν είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Ευθύνες υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση Σημίτη και στην Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή, και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της τελευταίας 15ετίας, και όσοι έχουν μεγαλώσει απο τα λειψά μεροκάματα των πατεράδων τους στο πέραμα το ξέρουνε καλύτερα... αλλά κύριοι του ΚΚΕ δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το μετατρέπεται σε "αταξίες... στα πλαίσια του μάρκετινγκ". Αν μέσα σε 6 μέρες αποφασίσατε να προχωρήσετε στην επαναστατική αριστερά (την οποία έχετε επανειλημμένος καταγγείλει για πράκτορες κλπ. ) καλώς... αλλά η ιστορία σας διαψεύδει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: