ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Νέος Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Σωκράτης Ξυνίδης

Από το:newstime.gr

Η εκλογή Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αλλά και των μελών του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του Κινήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης – μετά τη νίκη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου – πανηγυρικής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Νέος Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος εξελέγη ο βουλευτής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης που έλαβε 180 ψήφους. Ακολούθησε ο αυτοπροταθείς, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με 126 ψήφους ενώ 53 ήταν τα λευκά και 15 τα άκυρα ψηφοδέλτια. Στο Πολιτικό Συμβούλιο εξελέγησαν κατά σειρά οι Γιάννης Κουτσούκος με 117 ψήφους, Γιάννης Μίχας με 116, Κώστας Ασκούνης με 114, Νίκος Ανδρουλάκης με 106, Παντελής Οικονόμου με 102, Τόνια Αντωνίου με 101, Πάρης Κουκουλόπουλος με 96, Δημήτρης Κουσελάς με 88, Μανώλης Όθωνας με 86, Μαρία Παυλίδου με 73, Έφη Χαλάτση με 70, Συλβάνα Ράπτη με 65, ενώ Δημήτρης Σακελλάρης και Χρυσάνθη Κίσκυρα ισοψηφούν στην 13η και 14η θέση με 63 ψήφους.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι το μήνυμα των εκλογών ήταν ισχυρό και ξεκάθαρο: «Οι πολίτες ζήτησαν και ζητούν να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα, ψήφισαν ριζική αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης», τόνισε ο κύριος Παπανδρέου, ο οποίος εκτίμησε ότι αυτά συνιστούν το εμβόλιο κατά του μικρόβιου του μικροκομματισμού, της απορρόφησης από τον κυβερνητισμό, της αλαζονείας της εξουσίας και της αποξένωσης από τους πολίτες.

Εμφανίστηκε, μάλιστα αποφασισμένος να συγκρουστεί με κάθε είδους καρτέλ – οικονομικό και πολιτικό, με κάθε προνομιούχα μειοψηφία, που λειτουργεί σε βάρος της πλειοψηφίας, με κάθε είδους συντεχνιακή αντίληψη, που βάζει το εγώ απέναντι στο συμφέρον του εμείς. Διευκρίνισε, πάντως ότι η πραγμάτωση αυτών των θεμελιωδών αλλαγών, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορούν να πραγματωθούν μόνον μέσω της σύμπηξης των πλατύτερων δυνατών κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών «μέσα από ένα οδικό χάρτη επίσημου διαλόγου και διαβούλευσης με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις».

Αναφερόμενος, στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί απέναντι στη λογική, που θέλει την κρίση να την πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι σε όφελος των λίγων και των ισχυρών, επαναλαμβάνοντας την προεκλογική θέση του κόμματος του ότι η τόνωση της οικονομίας και η προστασία του αδύναμου είναι θεμελιώδης υποχρέωση προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την ύφεση. Χαρακτήρισε, εν συνεχεία, τα δημόσια οικονομικά σε πρωτοφανή κατάσταση και σημείωσε με νόημα ότι ξεκινήσαμε το «συμμάζεμα» όχι επειδή δεχόμαστε έξωθεν πιέσεις αλλά επειδή το επιβάλλει ο σεβασμός στα χρήματα του ελληνικού λαού, του Έλληνα φορολογουμένου και στην περιουσία του.

Σε αυτό το σημείο εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νικηφόρα έκβαση της σκληρής – όπως τη χαρακτήρισε – διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαική Ένωση, κάνοντας λόγο για αξιόπιστο και οραματικό πρόγραμμα. Κατηγόρησε, πάντως την απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι οι πελατειακές πρακτικές διακυβέρνησης, οι σπατάλες και η απουσία ελέγχου και διαφάνειας εκτίναξαν το έλλειμμα σε δυσθεώρητο και δυσβάσταχτο για την ελληνική οικονομία ύψος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: