ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Στρατούλης σε εργαζομένους ΗΣΑΠ: Μετά τις εκλογές, θα επανεξετάσουμε τις μετατάξεις


Από το:Παραπολιτική 
Παραθέτω το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δημήτρη Στρατούλη υποψήφιου βουλευτή Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και υπεύθυνου εργατικής πολιτικής με το σωματείο του ΗΣΑΠ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις υποχρεωτικές αποσπάσεις εργαζομένων του ΗΣΑΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Υπουργείο Μεταφορών.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης ανέφερε ότι οι μετατάξεις περίπου 180 εργαζομένων του ΗΣΑΠ έγιναν...
...με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο, γιατί αφενός παραβιάστηκε η σειρά και αφετέρου έγιναν υποχρεωτικά παρά τις προβλέψεις του σχετικού νόμου.

Επίσης ανέφερε ότι οι αποσπάσεις αυτές είναι και αντιπαραγωγικές και ζημιογόνες, γιατί διώχτηκαν από τον ΗΣΑΠ εργαζόμενοι με εκπαίδευση, πολυειδίκευση και τεχνογνωσία για έργο μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς για να γίνουν απλοί φύλακες σε Μουσεία και στο Υπουργείο Μεταφορών, ενώ τα μέσα αυτά στερούνται του αναγκαίου προσωπικού, με αποτέλεσμα να έχει ενταθεί εισιτηριοδιαφυγή, να τίθενται ζητήματα ασφαλείας των επιβατών και οι αυξημένες ανάγκες να καλύπτονται με υπερωρίες.

Ότι επίσης λόγω της μετάταξης τους μειώθηκαν και οι μισθοί τους κατά 70% με αποτέλεσμα να συμπαρασυρθούν προς τα κάτω και οι συντάξεις τους.

Τέλος ο πρόεδρος του σωματείου ανέφερε ότι η θέση του σωματείου είναι να ανακληθούν αυτές οι αποσπάσεις και οι εργαζόμενοι να επανέλθουν και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του ΗΣΑΠ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης ενημέρωσε το σωματείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συμφωνεί για τα σοβαρά εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εργαζομένων του ΗΣΑΠ και ότι θα πάρει μετά τις εκλογές συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να επανεξεταστούν οι αποφάσεις των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επισκέπτονταν τις δημόσιες υπηρεσίες κι έταζαν τα πάντα στους πάντες, η Αριστερά ούρλιαζε για "ρουσφέτια" και "πελατειακές σχέσεις".

Φαίνεται όμως ότι...
Δεν υπάρχουν σχόλια: