ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο Βαρνάβας, έθαψε τον Τσίπρα...

Εάν ο Δημήτρης Βαρνάβας , πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, που συμβαίνει να πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζε προχθές το πρωί τι ξεστομίζει... Ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Έθαψε, άθελά του, τον Αλέξη!
Αναρωτήθηκε, λοιπόν, ο ''τετραπέρατος'' γιατρός!
''Τα 430 εκατομμύρια ευρώ, που βρήκε ο Παπαδήμος και τα έδωσε στους τοκογλύφους, δε θα μπορούσε να τα δώσει στο δημόσιο σύστημα υγείας για να μην πεθαίνουν σαν τα ποντίκια οι άνθρωποι;''
Και συνέχισε ακάθεκτος ''Αν, όμως, πεις ότι προτεραιότητά μου είναι να πληρώσω τους τοκογλύφους πρώτα, να τους δώσω 430 εκ για να αποπληρώσω το ομόλογο στους γύπες και το σύστημα υγείας άστο να ψοφήσει, τότε είναι προτεραιότητά σου να οδηγείς τους πολίτες εδώ που τους οδηγείς''.
Απολαύστε, τώρα , το περιεχόμενο των πρακτικών στις 15.5.2012 της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής
Αριστεράς):. Είναι ένα θέμα που διέφυγε της προσοχής μας και της συζήτησής μας σήμερα, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Έχει να κάνει με το ομόλογο που λήγει, αν δεν κάνω λάθος …
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού
Κινήματος): Αφήστε με να πω κάτι, κύριε Πρόεδρε.
Όπως είχαμε πει στην προηγούμενη συνάντησή μας με τη συμμετοχή του κ.
Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, εγώ είχα ταχθεί κατά της πληρωμής αυτού του
ομολόγου. Είχαν πει όμως και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας ότι περιμένουμε μία
εισήγηση του κ. Παπαδήμου.
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής
Αριστεράς):
Εγώ του είπα την άποψή μας, ότι θα προκρίναμε μία διαδικασία και λύση να διαπραγματευθεί αυτό το ομόλογο σε τιμές αντίστοιχες της διαδικασίας του PSI.
Όμως, για το ομόλογο αυτό είδα με θετική έκπληξη ότι είχε
την άποψη –μια ριψοκίνδυνη άποψη- να μην πληρωθεί.
Η μη πληρωμή αυτού του ομολόγου, θα μας έθετε αυτομάτως σε κατάσταση «default».

Εισήγηση του κ. Τσίπρα , του αρχηγού σας, ήταν κ. Βαρνάβα η πληρωμή των 430 δις που λείπει σήμερα από τους δεινοπαθούντες άρρωστους ασφαλισμένους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: