ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Σκληρή Κριτική από Την Αντιπολίτευση

Από το: http://news.plomari.eu
Γράφτηκε από τον/την Θεοδωρίδης Παναγιώτης

ImageΗ ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση του Δήμου Πλωμαρίου σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για απραξία και εγκατάλειψη της πόλης:

«Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων, από τις πιστώσεις που ενέκρινε ο περιφερειάρχης κ. Λέκκας για το Β. Αιγαίο ύψους 6.000.000 ευρώ (έξι εκατομμυρίων ευρώ) ο Δήμος Πλωμαρίου παίρνει μόλις 5.488,36 ευρώ, όταν ο Δήμος Ερεσού ' Αντίσσης παίρνει περίπου 135.000, ο Δήμος Γέρας 855.000 και ο Δήμος Ευεργέτουλα 119.000.

Είναι θλιβερή η ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής του κ. Βαρβαγιάννη, η οποία διακήρυσσε ότι επειδή ανήκει στην ίδια με τη δεξιά κυβέρνηση, παράταξη , θα εισέπραττε μεγάλες χρηματοδοτήσεις για έργα. Αυτό που δεν ήξερε και δεν ξέρει όμως η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι ότι για να σε χρηματοδοτήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, θα πρέπει να είσαι έτοιμος με μελέτες έργων και παράλληλα να μην είσαι ένας απλός υποτακτικός της, αλλά θα πρέπει να ξέρεις, να μπορείς και να θέλεις να διεκδικείς.

Ίσως η Δημοτική Αρχή του κ. Βαρβαγιάννη να νόμιζε ότι θα κάθεται στην απραξία και αδιαφορία της και θα γίνονται τα έργα μόνα τους, αφού διανύει τον τρίτο χρόνο της χωρίς να έχει αναθέσει ούτε μία μελέτη

Στον τρίτο χρόνο της η σημερινή Δημοτική Αρχή παρουσίασε το ίδιο τεχνικό πρόγραμμα με τον πρώτο χρόνο που ανέλαβε. Τίποτα δεν εκτελέστηκε από τότε, παρόλο που υπήρχαν έτοιμα χρηματοδοτημένα έργα, από το «Θησέα» του Μιχ. Μαμάκου όπως ο δρόμος του Προφήτη Ηλία, και η κεντρική πλατεία στο Πλωμάρι. Μετά βίας φέτος και με καθυστέρηση τριών ετών προσπαθούν απεγνωσμένα και φυσικά με την υποστήριξή μας σε κάθε φάση της διαδικασίας, να δημοπρατήσουν το δρόμο στον Προφήτη Ηλία. Ήδη από το ίδιο πρόγραμμα του Μιχ. Μαμάκου, έχασαν εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειάς τους το μεγάλο έργο της ανάπλασης του δάσους του Αμπελικού και φυσικά έχασαν και τη χρηματοδότηση που είχε φροντίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να εξασφαλίσει μέσω του «Θησέα» . Μαζί μ΄αυτό, εγκαταλείφθηκε να καταρρέει το φράγμα του Σεδούντα, και η μελέτη του δρόμου στη Λαγκάδα, βρίσκεται στα αζήτητα, αφού κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Δυστυχώς το Πλωμάρι πρωτοτυπεί παγκοσμίως διανύοντας μια τετραετία χωρίς ουσιαστικά Δήμαρχο, με μια Δημοτική Αρχή που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις προσωπικές διαφορές των πρώην και νυν αντιδημάρχων (αλήθεια πού είναι ο νέος δεύτερος αντιδήμαρχος κ. Γωγούσης που ανακοινώθηκε από τον κ. Δήμαρχο; θα αναλάβει καθήκοντα, ή παραιτήθηκε πριν αναλάβει;). Φυσικά οι διαφορές αυτές δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες του Πλωμαρίου. Τους ενδιαφέρει όμως η απραξία και η εγκατάλειψη της πόλης στην τύχη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: