ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Καυτά Ερωτήματα Προς Βαρβαγιάννη

Από την Ανεξάτητη Δημοτική Κίνηση

ImageΗ άγνοια της πραγματικότητας και η αδυναμία αντίληψης της, μπορεί μερικές φορές να είναι παράγοντες προσωπικής μακαριότητας και ευτυχίας.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι προσόντα διαχείρισης μιας δημοτικής αρχής και των προβλημάτων και ευθυνών που απορρέουν από την ανάληψη των καθηκόντων της θέσης του Δημάρχου.

Aυτός που είπε στον κ. Βαρβαγιάννη να δηλώσει ότι ψευδόμαστε και είμαστε απληροφόρητοι, μάλλον δεν τον ενημέρωσε ότι:

  • Η μελέτη του Αγίου Ισιδώρου ανατέθηκε από τoν Μιχάλη Μαμάκο με την απόφαση 275/2003 του Δημοτικού συμβουλίου.
  • Η μελέτη του δρόμου του Προφήτη Ηλία ανατέθηκε από τον Μιχάλη Μαμάκο με την απόφαση 29/2001 και τροποποιήθηκε το 2005 πάλι από τον ίδιο.
  • H μελέτη των δικτύων ύδρευσης ? αποχέτευσης των βοειόχωρων του Δήμου ανατέθηκε με την απόφαση 2/24-1-2000 (ύδρευση-αποχέτευση Αμπελικού, Νεοχωρίου και προέγκριση χωροθέτησης και ΜΠΕ Αμπελικού, Νεοχωρίου, Ακρασίου, Παλαιοχωρίου, Μεγαλοχωρίου και συμπληρωματική υδρογεωλογική στις 22/12/2004, και συμπληρωματική τοπογραφική μελέτη στις 22/12/2004.
    Δηλαδή επί δημαρχίας Μιχάλη Μαμάκου.
    Στη δε απόφαση της 14/2005 για επέκταση της σύμπραξης των μελετητών, μειοψηφούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης Βαρβαγιάννης, Τυροπώλη, Φρυδάς και Πετρέλης.
    Ενώ στην έγκριση της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης του έργου «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων των βορειόχωρων», ενώ απουσίαζε η τότε αντιπολίτευση, οι παρόντες κ. Ψαρράς και Φρυδάς αποχώρησαν.
  • Η ανάπλαση του δάσους του Αμπελικού προβλεπόταν στο Θησέα του Μιχάλη Μαμάκου, έληξε ο χρόνος από εγκληματική αμέλεια της νυν Δημοτικής Αρχής και δόθηκε εξάμηνη παράταση για την υπογραφή της σύμβασης.
  • Η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας είχε προβλεφτεί με χρηματοδότηση από το Θησέα του Μιχάλη Μαμάκου.
Γνωρίζει μήπως ο κ. Δήμαρχος που βρίσκεται η μελέτη του Δρόμου στη Λαγκάδα;

Γνωρίζει μήπως ο κ. Δήμαρχος αν έγιναν κάποιες ενέργειες για το Δρόμο στην Αγιάσο;

Γνωρίζει μήπως ο κ. Δήμαρχος ότι το φράγμα του Σεδούντα καταρρέει;

Γνωρίζει μήπως ο κ. Δήμαρχος ότι το Μουσείο Ελιάς στο Νεοχώρι, καταρρέει επειδή η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να βρει μόλις 110.000 ΕΥΡΩ για να ολοκληρωθεί;

Πήρε είδηση ο κ. Δήμαρχος ότι κινδύνεψε να χαθεί η έδρα του Δήμου (ευτυχώς η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να εφαρμόσει τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ ) και ότι αναγκάστηκε η παράταξη του δύο φορές να ψηφίσει ομόφωνα τις προτάσεις ΜΑΣ επειδή δεν είχε ΚΑΜΙΑ πρόταση διαμορφωμένη;

Πήρε είδηση ο κ. Δήμαρχος ότι πέρασε η μισή θητεία του, χωρίς να αναθέσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ μελέτη;

Γνωρίζει άραγε ότι για να χρηματοδοτηθείς πρέπει να έχεις έτοιμες μελέτες;

Θεωρεί ο κ. Δήμαρχος επιτυχία του να προσπαθεί απεγνωσμένα να τελειώσει μέσα στην τετραετία του μελέτες και έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, τα οποία σαν αντιπολίτευση είτε καταψήφιζε είτε απείχε;

Έχει το θάρρος να ομολογήσει ότι ΚΑΝΕΝΑ από αυτά δεν είναι έργο δικό του;

Κατά τα άλλα, τα τραπεζώματα, τα φαγοπότια και τα ρουσφέτια καλά κρατούν στο Πλωμάρι, σε τίποτα όμως δεν βοηθούν το τόπο.

Αλήθεια υπάρχουν ακόμη κάποιοι στη παράταξη του κ. Βαρβαγιάννη, που νομίζουν ότι ο χαβαλές γενικά βοηθά στη ψηφοθηρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: