ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ν.Δ.: Κατηγορούν - Απορρίπτουν - υιοθετούν

Από το: http://krogias.blogspot.com/

Τα είπα με δικά μου λόγια παρακάτω, αλλά ο σημερινός σχολιασμός καθημερινότητας του ΠΑΣΟΚ, σπάει κόκαλα και αναδεικνύει την υποκριτική και επιφανειακή πολιτική της Ν.Δ.:


ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΛΥΣΕΙΣ… ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ: «Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ (!)»;

1. Η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και στον αγροτικό τομέα είναι χαρακτηριστική της απουσίας σχεδίου και της υποκρισίας με την οποία πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση. Όταν το ΠΑΣΟΚ, καταθέτει προτάσεις, τις απορρίπτει. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε προτάσεις. Αμέσως μετά, σπεύδει να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που είχε απορρίψει!

2. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στις 7 Οκτωβρίου του 2008 το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή, πρόταση νόμου για την αύξηση του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ από 7% σε 11% στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Όπως υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη ομιλία του στα Τρίκαλα: «εάν γινόταν δεκτή η πρότασή μας, θα αυξανόταν η επιστροφή ΦΠΑ που πήραν οι αγρότες το 2008 για όλα τα προϊόντα. Για παράδειγμα, ένας βαμβακοπαραγωγός, με παραγωγή 300 κιλά ανά στρέμμα, θα έπαιρνε το 2008, εάν περνούσε η πρότασή μας, επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ περίπου 5 ευρώ το στρέμμα». Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση. Τώρα, με τέσσερεις μήνες καθυστέρηση, πληροφορούμαστε ότι προβάλλει την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ ως μέτρο ανακούφισης των αγροτών.

3. Άλλα παραδείγματα. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε πρόσφατα στις Σέρρες και στα Τρίκαλα το ολοκληρωμένο σχέδιο μας για μία νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας-Αγροτών και την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών. Μεταξύ των προτάσεων, είναι και οι εξής:

  • Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα.
  • Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων.
  • Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και περίοδος χάριτος δύο ετών.
  • Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια, χωρίς δόσεις κεφαλαίου, χωρίς τόκους υπερημερίας, χωρίς ανατοκισμό των τόκων.

4. Ποια ήταν η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο σχέδιο που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; «Χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα…ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφάνισε ένα πρόχειρο «Δεκάλογο» εξαγγελιών… Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ίδια τακτική της επιπόλαιης παροχολογίας» (βλ. Δήλωση Σ. Χατζηγάκη, 9/1/2009 http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7193769).


Σήμερα πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση μελετά τις παραπάνω προτάσεις ως μέτρα κατευνασμού των αγροτών.



5. Και ποια είναι η σχέση του υπουργού με την πραγματικότητα; Καμία απολύτως. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους, στην ίδια δήλωσή του, ο υπουργός δήλωνε ότι «η θέση των αγροτών μας και ιδιαίτερα των νέων βελτιώνεται συνεχώς ενώ η ανάπτυξη της υπαίθρου προχωρεί με ρυθμούς και πόρους που μέχρι τώρα δεν είχαν διατεθεί ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: