ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Παγιώνεται η διαφορά!


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 5% καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, ο ανασχηματισμός κατάφερε να μειώσει την διαφορά μόνο κατά 0,5% παρά της φιλότιμες προσπάθειες τον δημοσιογράφων να πείσουν για αλλαγή πολιτικού σκηνικού!

Στο διάγραμμα εκλογικής επιρροής βλέπουμε ότι η ΝΔ από το 34,5% τον Ιούλιο πέφτει 33% ενώ το ΠΑΣΟΚ από το 31% αναβαίνει στο 38% αυτή η άνοδος του ΠΑΣΟΚ είναι ρεύμα νίκης, όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, γιατί σε συνδυασμό και με την παράσταση νίκης, ΠΑΣΟΚ 52%, ΝΔ 23%, σε συνθήκες πόλωσης λόγο εκλογικής της αναμέτρησης θα επιτευχθεί και αυτοδυναμία, θα συμπιεστούν τα μικρότερα κόμματα με το ενδεχόμενο ακυβερνησίας γιατί βλέπουμε ότι η επιλογή αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι στις δύο πρώτες επιλογές ενώ ακολουθούν οι επιλογές ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ-ΥΡΙΖΑ και τέταρτη επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Γι’ αυτό και υπάρχει η εκτίμηση ότι θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές γιατί η διαφαινόμενη ήτα της ΝΔ θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή ο οποίος θα προσφύγει στις κάλπες με σκοπό τις μικρότερες δυνατές απώλειες γι’ αυτόν και το κόμμα του, ελπίζοντας στην μην αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ ούτως ώστε να μπορέσει να διατηρήσει και τον προεδρικό του θώκο στην ΝΔ.

Υ.Γ. Στην δημοσκόπηση βλέπουμε ότι το 50% του εκλογικού σώματος δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές αλλά και το 2007 δεν της επιθυμούσαν και δεν είδαμε να το λαμβάνει υπόψην του ο Καραμανλής…