ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

"Το υπουργείο μας έδωσε εντολή...


Αρχική ανάρτηση: http://press-gr.blogspot.com/
...να χαρίσουμε τη Βιστωνίδα στη Μονή Βατοπεδίου!" Αυτό είχε αποκαλύψει η μάρτυρας που ζήτησε τη ...σύλληψή της βουλευτής της ΝΔ. Προσπάθεια εκφοβισμού καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ!
.
Πριν από λίγο η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα για σύλληψη της μάρτυρα Σ. Ζαφείρη.
Η κ. Ζαφείρη είχε υπογράψει την έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης ότι η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. Και σε τηλεοπτικές δηλώσεις της είχε αποκαλύψει ότι:
"Αυτή ήταν η γραμμή που μας δώσανε. Δεν κάναμε κάτι άλλο. Μου έχουν δώσει και εντολή από το υπουργείο να μην προβάλω δικαιώματα και αυτό κάνω ακριβώς. Υπήρχαν εντολές που ήταν ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να γράψουμε αυτό. Αν ήξερα ότι ήταν τόσο σοβαρό δεν θα το έκανα...".
Η κ. Ζαφείρη είναι σήμερα προϊσταμένη του Τμήματος Απαλλοτρώσεων στην Κτηματική Υπηρεσία της Αθήνας.
Με γραπτή δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή επικρίνουν τη στάση του βουλευτή της ΝΔ να ζητήσει να συλληφθεί μάρτυρας την ώρα που κατέθετε στην Επιτροπή και πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο διότι κατά τη γνώμη τοπυ απέκρυψε την αλήθεια". Καταγγέλουν ότι "η ΝΔ άρχισε να εκφοβίζει τους μάρτυρες και εισάγει νέα ήθη στο Κοινοβούλιο" και τονίζουν ότι "η Βουλή δεν συλλαμβάνει τους μάρτυρες αλλά οφείλει να τους προστατεύει, διότι η Εξεταστική Επιτροπή αναζητά την αλήθεια". Καλούν τέλος τη ΝΔ "να πάρει άμεσα επίσημη θέση για το θέμα".
......................
Δύσκολες μέρες για την κυβέρνηση αν όχι και τελευταίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: