ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Το παρασκήνιο της παραίτησης Ρουσόπουλου

www.antinews.gr/

By Factorx | October 23, 2008

Χοντρό παιχνίδι πιέσεων και εκβιασμών προηγήθηκε της παραίτησης Ρουσόπουλου. Ο κ. Καραμανλής είχε αποφασίσει εδώ και ημέρες να απομακρύνει τον στενότερο συνεργάτη του επί οκτώ χρόνια, αλλά προσέκρουσε στην αντίσταση του ιδίου, παρά τα όσα έλεγε περί του αντιθέτου.

Μετά την χθεσινή του όμως εμφάνιση στην Βουλή το κλίμα για τον κ. Ρουσόπουλο επιβαρύνθηκε τόσο πολύ μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που όλοι οι «μεγάλοι» υπουργοί άρχισαν να λένε στον Καραμανλή ότι «θα την πατήσουμε στην Προανακριτική». Ο κίνδυνος βέβαια δεν ήταν μόνο να υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ κάποιος, αλλά να υπάρξουν πολλά λευκά που θα άλλαζαν άρδην το πολιτικό σκηνικό σε βάρος της ΝΔ («δεδηλωμένη» κλπ).

Το σοβαρότερο όμως για τον κ. Ρουσόπουλο θα ήταν ότι η ύπαρξη πολλών λευκών θα οδηγούσε σίγουρα την μετεξέλιξη της Εξεταστικής που ψηφίστηκε χθες σε Προανακριτική, αφού όλοι θα καταλάβαιναν ότι το κόμμα του δεν στηρίζει τον κ. Ρουσόπουλο.

Οι εκτιμήσεις αυτές πανικόβαλαν τον κ. Ρουσόπουλο που πίεσε έντονα τον κ. Καραμανλή να γίνει πρώτα η δήλωση ότι η ΝΔ αποχωρεί από την συζήτηση για την Προανακριτική και μετά η ανακοίνωση της παραίτησής του. Όπως και έγινε δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: