ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Οι Θέσεις Του ΠΑΣΟΚ Για Τον "Καποδίστρια ΙΙ"

Οι Θέσεις Του ΠΑΣΟΚ Για Τον "Καποδίστρια ΙΙ"

ImageΗ Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει, θα πραγματοποιήσει συνδιάσκεψη στελεχών Βορείου Αιγαίου, που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στις 17.30, στην κεντρική αίθουσα του "Σινέ - Αρίων" με βασικό εισηγητή τον Βουλευτή και πολιτικό εκπρόσωπο του Κινήματος σε θέματα Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης, Χάρη Καστανίδη. Αντικείμενο της Συνδιάσκεψης θα είναι η διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους ("Καποδίστριας ΙΙ").

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε Δελτίο Τύπου, το οικοδόμημα που οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ για τη δομή του κράτους απαρτίζεται από:
- Την κεντρική Διοίκηση, το κράτος που θα έχει επιτελικό ρόλο.
- Τους δύο ισχυρούς, αυτοδύναμους οικονομικά και ανεξάρτητους με δημοκρατική νομιμοποίηση, αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Την αιρετή Περιφέρεια και τον ισχυρό Δήμο.
- Την αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αιρετό Περιφερειάρχη και αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο. Ταυτόχρονη κατάργηση του διορισμένου Περιφερειάρχη. Στη χωροθέτηση των νέων Περιφερειών, πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού, ορεινού και το δυσπρόσιτο του χώρου.
- Την κατάργηση του ορίου 42%, που περιλαμβάνει ο εκλογικός νόμος και που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2006, για ξεκάθαρα μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Ασκείται, τέλος, κριτική στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Εμείς βάσιμα αμφιβάλλουμε για τη δυνατότητα της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε μια τέτοια πραγματική μεταρρύθμιση. Η ρήξη με το συγκεντρωτικό κράτος απαιτεί γενναίες οικονομικές και θεσμικές παραχωρήσεις και αλλαγές. Η ρήξη με το συγκεντρωτικό κράτος απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση, που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν διαθέτει, καθώς από τη μέχρι σήμερα πολιτική της απουσιάζει κάθε τι αποκεντρωτικού χαρακτήρα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: