ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Λίγκα του Βορρά μέσω Περιφέρειας

psomiadis-_xeleytheria
 Είναι γνωστή σε όλους η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του Ψωμιάδη και του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.Ύστερα από πίεση του κ. Σαμαρά ο Ψωμιάδης απέσυρε από υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον αδερφό του, Διονύση Ψωμιάδη. Αυτό δεν του στοίχισε μόνο την άρση της υποστήριξης του ΛΑΟΣ και του κ Καρατζαφέρη αλλά τραυμάτισε ανεπανόρθωτα όπως λένε πολλοί και το προφίλ του «δυναμικού κ ασυμβίβαστου Μακεδονάρχη» (που με πολύ επιμονή θέλει να χτίζει ο Ψωμιάδης), αφού φάνηκε να υποχωρεί στις πιέσεις και να «πουλάει» τον αδελφό του. Ο Ψωμιάδης έχρισε υπ. Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Τζιτζικώστα, πρώτο επιλαχόντα βουλευτή στην Α Θεσσαλονίκης.
 Είναι όμως έτσι; Είναι τόσο απλό όσο φαίνεται; ...
 Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, όποιος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για αδίκημα, πρέπει να τεθεί σε αργία, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα εκλογής.
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, έχει καταδικαστεί ΗΔΗ πρωτόδικα, σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, για τις περιβόητες μειώσεις προστίμων που έκανε σε πρατηριούχους που νόθευαν τη βενζίνη και είχαν χαρακτηριστεί από κάποιους και ως λαθρέμποροι. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί και να τελεσιδικήσει πριν λίγες ημέρες, όμως ο Ψωμιάδης ζήτησε και πήρε ξανά αναβολή, για τον Απρίλη.
Σύμφωνα με το άρθρο 236 του Καλλικράτη, που αφορά την έκπτωση εξαιτίας καταδίκης, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ΄΄εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για πλημμελήματα ή για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να  θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση΄΄. Αργία σε αιρετό πρόσωπο, σημάνει αδυναμία υποψηφιότητας και εκλογής και το πρόβλημα είναι μεγάλο, μια που ο Ψωμιάδης έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα.
Κύκλοι του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, λένε ότι δεν υπάρχει κανένα κόλλημα, μια που η έκδοση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου, έγινε πριν την ψήφιση του Καλλικράτη και αφού ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, ο κος Ψωμιάδης είναι υποψήφιος βάση του παλιού νόμου, που έλεγε ότι για να εκπέσει κάποιος του αξιώματός του, πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση.
Τι θα γίνει όμως μετά τις εκλογές, που είναι βέβαιο ότι ο Ψωμιάδης θα καταδικαστεί τελεσίδικα και για αυτό το αδίκημα;
Θα εκπέσει του αξιώματός του!!  Δηλαδή ο Ψωμιάδης ξέρει ότι ακόμη και 95% να πάρει στις μεθαυριανές εκλογές Περιφερειάρχης δεν πρόκειται να είναι!
Τι θα γίνει όμως: Θα αφήσει ο Ψωμιάδης την Περιφερεία εκτός οικογένειας?
Με τη διαφαινόμενη νίκη του κ. Γκουλέκα ο τελευταίος παραιτείται της βουλευτικής έδρας του, αφού πλέον θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Την έδρα αυτή παίρνει ως πρώτος επιλαχών ο κ. Τζιτζικώστας, και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για να αναλάβει το «μαγαζί» ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης.
Περιφερειάρχης απ τη πίσω πόρτα δηλαδή.
Ταυτοχρόνως ο κ.Ψωμιάδης όπως έχει ο ίδιος δηλώσει θα κάνει «Πολιτική Κίνηση» η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής θεωρείται βέβαιη και από πληθώρα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας!
Το τέλειο σχέδιο δηλαδή.
Έχω τις καταδίκες αλλά σιγά μη κάτσω να πάω φυλακή. Κάνω νέο κόμμα, αφήνω τη Περιφέρεια στον Διονύση για να την έχω να…«κάνω παιχνίδι». Να την χρησιμοποιώ σαν φρούριο για το Κόμμα μου. Η «Λίγκα του Βορρά» είναι έτοιμη.

Το κατάλαβε ο ξύπνιος Καρατζαφέρης το παιχνίδι γι αυτό και κατέβασε τον Βελόπουλο..
Ο Σαμαράς όμως προτίμησε να παίξει με τη φωτιά. Αντί να δώσει το χρίσμα σε κάποιον άλλο άφησε τον Ψωμιάδη ανεξέλεγκτο και τώρα είναι βέβαιη η τριχοτόμηση του ιστορικού κόμματος της ΝΔ..
Όλα είναι ρευστά και αναμένεται ένας πολύ καυτός πολιτικά χειμώνας!
http://www.epikairo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6618:ligka-toy-vorra-meso-perifereias&catid=44:politikh&Itemid=27

Δεν υπάρχουν σχόλια: