ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«Πασαλείμματα και κουκουλώματα τέλος!»


Γράφει: Γιακουμή Πέλλη
05/11/2010
Μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο, που συχνά αντιδρούσε με ενθουσιασμό, ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Παντελής Πατερέλλης παρουσίασε την πρότασή του για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητες του συνδυασμού του, διατήρησε χαμηλούς τόνους απέναντι στους άλλους συνυποψηφίους του, ενώ στο τέλος της ομιλίας του αυτοσυστήθηκε μιλώντας για την οικογένεια, την επαγγελματική και αυτοδιοικητική του πορεία, κάνοντας ωστόσο και αίσθηση λέγοντας: «Κατανοώ πως μπορεί να μην είμαι ευχάριστος και αρεστός σε όλους. Διεκδικώ, όμως, κι εγώ απ’ την κοινωνία την όποια αναγνώριση και αξία μού ταιριάζει.»



Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Πατερέλλης αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιό του δίνοντας βαρύτητα στον πλουραλιστικό χαρακτήρα του. Όπως είπε, αποτελείται από καθημερινούς ανθρώπους, με διάθεση προσφοράς στα κοινά, άλλοι με εμπειρία αυτοδιοικητική και άλλοι που δοκιμάζονται για πρώτη φορά, με ενθουσιασμό και όραμα. Υπογράμμισε, όμως, επίσης, ότι η αναρρίχηση στα δημοτικά αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός. «Με ή χωρίς αξιώματα, εδώ θα είμαστε και αύριο, μαζί στις δουλειές μας, στη γειτονιά μας, στους κοινωνικούς χώρους και αγώνες», είπε χαρακτηριστικά.


Για τον «Καλλικράτη»

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», έκανε λόγο για μια αναγκαία τομή στη χειμαζόμενη ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του ως προς το χωροταξικό, τονίζοντας όμως πως η διαφοροποίηση αυτή δε θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη.
Ανέπτυξε την πρότασή του για δημιουργία των τριών διοικητηρίων με στόχο να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις του νέου νόμου, καυτηρίασε όμως και την τακτική των αντιπάλων που, ενώ καταδικάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση, «Καλλικράτη» και μνημόνιο, παράλληλα σχεδιάζουν και υπόσχονται λύσεις που κατ’ ανάγκη «περνούν» μέσα από αυτά τα προγράμματα.



Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις για έργα και παρεμβάσεις στον τομέα των μεταφορών, σε πολεοδομικά-οικιστικά θέματα, παρουσίασε προτάσεις για έργα που αφορούν στο περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες (όπου πρότεινε τη δράση «Ψηφιακή Λέσβος»), τον αγροτικό τομέα, με προτάσεις για προβολή των τοπικών προϊόντων, προβολή του λεσβιακού ελαιώνα, στήριξη των κτηνοτρόφων, και ακόμη τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία.
Ιδιαίτερης αξίας, η δημόσια διαβεβαίωσή του ότι η ισονομία, η ισοπολιτεία, η αξιοκρατία και η διαφάνεια θα είναι απαράβατη αρχή της νέας διοίκησης του δήμου της Λέσβου. «Η εποχή των “yes man, του πασαλείμματος και του κουκουλώματος για μη “χαλάσουν καρδιές” παρήλθε ανεπιστρεπτί», είπε χαρακτηριστικά.


Γεμάτο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η οικογένεια
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η σεμνή αναφορά στην οικογένειά του, στους γονείς του, τον Πρόδρομο και την Κλεοπάτρα, τη σύζυγο, τη «μονάκριβη και συμπαραστάτη Κατερίνα».
«Η ζωή στάθηκε ευγενική μαζί μου και για αυτό είμαι ευγνώμων στο Θεό και στην τύχη», είπε σε μια εξομολόγηση ψυχής, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του.
Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του στη σκηνή και τους παρουσίασε στο κοινό μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα και παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Στην ομιλία του υποψήφιου δημάρχου το παρών έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, μαζί με το γενικό γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, τη γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, Μαρία Ψήμμα, και άλλα κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: