ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Το... Κόμμα Ψωμιάδη

http://tosynnefo.blogspot.com/2010/11/blog-post_8847.html

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_6121.html

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_8698.html

Με τη φράση «έγινε μια πατάτα» χαρακτήρισε την επιλογή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στη συγκρότηση του συνδυασμού της που στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μιλώντας απόψε σε ραδιόφωνο...
της Θεσσαλονίκης (ράδιο Γνώμη), ο κ. Ψωμιάδης εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό από τον συνδυασμό του αδελφού του, Διονύση, από την ηγεσία του κόμματος αφού υπογράμμισε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρόεδρος της Ν.Δ και πρόεδρος δικός μου», πρόσθεσε αμέσως ότι «το θέμα δεν έκλεισε, ήταν ένα λάθος ολέθριο» και επιφυλάχτηκε να επανέλθει στο θέμα μετά τις εκλογές της Κυριακής. Νωρίτερα, πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν τελικά είναι «ανεξάρτητος υποψήφιος, που στηρίζει η Ν.Δ. ή ο υποψήφιος της ΝΔ;», ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε εμφατικά ότι: «Την αυριανή νίκη του συνδυασμού μου δεν τη χαρίζω σε κανένα κόμμα. Ανήκει στους πολίτες η νίκη».
Το… Κόμμα Ψωμιάδη

Η περίπτωση Ψωμιάδη είναι χαρακτηριστική του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η ελληνική κεντροδεξιά. Ένα μείγμα εθνικιστικής ιδεοληψίας αναμεμιγμένο με θρησκοληψία, ιδιαίτερα προσφιλή σε μια κατηγορία ατόμων χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. « Ιππέας» μιας λογικής που θέλει τον πολιτικό «εκδικητή», όταν κρίνεται αναγκαίο, να......
φοράει τη μάσκα του Ζορό, σπεύδοντας να αποκαταστήσει τις αδικίες.

Αυτό το μοντέλο πολιτικού δεν αποτελεί ελληνική καινοτομία. Έχει δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες με ικανοποιητικά αποτελέσματα, για όσο διάστημα όμως οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης έκριναν ότι το κοινό στο οποίο απευθύνονται δεν είχε εναλλακτικές μορφές «ψυχαγωγίας» και διασκέδασης. Τέτοιου είδους πολιτικοί που συνδυάζουν το φθηνό θέαμα με τον αγοραίο πολιτικό λόγο, παύουν να υπάρχουν από τη στιγμή που τα Μέσα κρίνουν ότι ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν με άλλους που συνδυάζουν πέραν αυτών των χαρακτηριστικών και εκείνο της στοιχειώδους διαχείρισης του προφίλ τους. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αποδεικνύεται ότι ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει. Με σύμμαχο ό,τι πιο ακραίο συντηρητικό στοιχείο, τις παρά-εκκλησιαστικές οργανώσεις της περιοχής του, συνεχίζει να ξιφουλκεί εναντίον του «Κράτους των Αθηνών», χρησιμοποιώντας το ίδιο μονότονο ρεπερτόριο. Όπως ακριβώς τότε που δοκίμαζε τη τύχη του τραγουδώντας στις λαϊκές πίστες.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θεωρείται φαβορί για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και ο αυριανός περιφερειάρχης. Είναι βέβαιο όμως ότι τη νίκη του θα την αφιερώσει στο… λαό του και στην Παναγία, αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία. Το υπαινίχθηκε σαφώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και με κάθε ευκαιρία το επαναλαμβάνει στις συζητήσεις του με στελέχη του κόμματος. Θα κάνει κόμμα; Γιατί όχι. Σε μια χώρα που παράγει κόμματα και αρχηγούς αλλά δεν παράγει πολιτική, γιατί να μη δοκιμάσει κι αυτός τη τύχη του; Το ερώτημα είναι θα προκαλέσει ζημιά στην κεντροδεξιά ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Θεωρώ ότι ζημιά προκαλεί η συμμετοχή του σε μια παράταξη που επειγόντως καλείται πλέον να διαχειριστεί σοβαρά και υπεύθυνα το μέλλον του τόπου. Άλλωστε οι όποιες απώλειες, που έτσι κι αλλιώς αφορούν ακραία συντηρητικά στοιχεία, θα αναπληρωθούν από σκεπτόμενους πολίτες του κεντρώου χώρου.

http://www.statesmen.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ta kommata ta kanei o laos paidia. min trelleneste. o psomiadis kserei para polu kala ti kanei. ta pososta pou sygkentronei den einai tyxaia. auto prepei na to sebasteite. sti thessaloniki exei ginei ergo ola auta ta xronia pou itan sti nomarxia kai auto den borei na tou to klepsei kanenas eite goustarete eite oxi.prin ginei i opoiadipote kritiki kalo einai prota na enimeronomaste. borei kapoia pragmata se auton na min sas aresoun kaia uto einai apoluta sebasto alla ego an kai aniko sto pasok psifizo psomiadi kai sigoura auto den einai eukoli ypothesi. otan blepo na ginetai ergo kai eidika otan blepo na ginontai kainourgia sxoleia gia mena ekeini tin stigmi dne yparxoun kommata. episis gia akomi mia fora katalabainei kaneis oti o anthropos einai uperkommatikos. o dimaras tou tilefonise gia na tou pei kali epituxia!!!!!! tyxaio??? den nomizo!!!!!!!!