ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Την ενοχή των «κουμπάρων» πρότεινε ο εισαγγελέας

Από το:http://www.protothema.gr/

Να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την εκβίαση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνα, ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της δωροληψίας ο πρώην γενικός διευθυντής της επιτροπής ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Για το άλλο σκέλος του κατηγορητηρίου ο εισαγγελέας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία της εκβίασης σε απόπειρα εκβίασης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να ζήτησαν από πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ κ. Π. Παπαδάκη προμήθεια 2, 5 εκατομμυρίων, με αντάλλαγμα να απαλείψουν πρόστιμο που επρόκειτο να επιβληθεί στη ΜΕΒΓΑΛ ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ από την επιτροπή ανταγωνισμού. Το επαπειλούμενο πρόστιμο σε βάρος της εταιρείας, ήταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για συμμετοχή της ΜΕΒΓΑΛ σε καρτέλ.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, στην απολογία ο Π. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε σε προσπάθεια εξόντωσης του, από κάποιους «παρατρεχάμενους» της κυβέρνησης, οι οποίοι ήθελαν να χτυπήσουν τον τότε υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη, να εξοντώσουν τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδη και μέσω αυτού να υπονομεύσουν τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Από την πλευρά του ο Κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Π. Παπαδάκης του είχε προτείνει χρήματα για «τον κόπο του» και ότι την ημέρα της σύλληψής του ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί του.

Ο έτερος κατηγορούμενος Π. Αδαμοπουλος αρνήθηκε και εκείνος τις κατηγορίες και υποστήριξε στην απολογία του ότι το μόνο που επιδίωξε ήταν μέσω του κ. Κωνσταντινίδη να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά το πρόγραμμα επιείκειας. Δεν γνώριζε τίποτα για χρήματα, όπως υποστήριξε, ενώ είχε ενημερώσει για όλες του τις ενέργειες τον πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού Σ. Ζησιμόπουλο.

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: