ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Έληξε η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων

Τη λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

Είχε προηγηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των εννέα ομοσπονδιών έπειτα από τη χθεσινοβραδυνή πρόταση για "άνοιγμα" διαλόγου από τον υπουργό Μεταφορών Δ.Ρέππα ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση τη λήξη της απεργίας για την άρση της επίταξης και την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο μερών.

Οι εννέα ομοσπονδίες ξεκίνησαν να συνεδριάζουν το μεσημέρι και στις 18:00 o κ. Τζωρτζάτος ανακοίνωσε τη λήξη της απεργίας με οριακή πλειοψηφία.

"Με αίσθημα ευθύνης και εκτιμώντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά αποφασίσαμε την άρση της απεργίας" δήλωσε ο κ. Τζωρτζάτος και υπογράμμισε ότι αναμένει να τηρήσει ο κ. Ρέππας την υπόσχεσή του για άμεση άρση της επίταξης. Σε διαφορετική περίπτωση τα σωματεία θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη είπε ότι αναμένει την άμεση σύσταση ομάδων εργασίας και την έναρξη του διαλόγου, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για την επίλυση των επίμαχων ζητημάτων του κλάδου.

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, δήλωσε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Ωστόσο διευκρίνισε ότι στο τραπέζι του διαλόγου δεν τίθεται θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής όσον αφορά στο άνοιγμα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: