ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Από το:aiolikanea.

Σύσκεψη από μηδενική βάση και με ίσους όρους προτείνει ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Γέρας, Σωτήρης Ζαμτράκης, σε απαντητική επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πλωμαρίου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, για την συζήτηση του σχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Βαρβαγιάννης απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα πρόσκληση στους Δημάρχους Γέρας, Ευεργέτουλα, Αγιάσου και Πολιχνίτου να συμμετέχουν σε σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη, 10 του μηνός, στο Δημαρχείο Πλωμαρίου για το σχέδιο “Καλλικράτης”. Ήδη ο Δήμαρχος Αγιάσου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης απάντησε ότι δεν θα συμμετέχει στην σύσκεψη γιατί η θέση του είναι ξεκάθαρα κατά των συνενώσεων, ενώ και ο κ. Ζαμτράκης δεν δέχεται να παρευρεθεί σε μια συζήτηση κατά την οποία ο Δήμος Πλωμαρίου έχει αποφασίσει να εμμείνει στην θέση του να είναι το Πλωμάρι η έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου, ο οποίος πιθανότατα θα δημιουργηθεί από την συνένωση των παραπάνω όμορων Δήμων.
Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ προτείνει να γίνει σε πρώτη φάση συνάντηση των 5 Δημάρχων και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.
Ο κ. Ζαμτράκης αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πλωμαρίου: «Ειλικρινά θα χαιρόμουν πολύ για την πρωτοβουλία σας αυτή, παρά το γεγονός ότι έχω δεχτεί ανεπίτρεπτες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται όχι μόνο από απλούς πολίτες, αλλά και ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης. Πλην όμως, σε ημερησία εφημερίδα (“Αιολικά Νέα” 2/2/2010) βρίσκω απόφαση ευρείας σύσκεψης που έγινε στο Πλωμάρι με την συμμετοχή σου και την συμμετοχή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, στην οποία για πολλοστή φορά επαναλήφθηκε απόφαση των κατοίκων του Πλωμαρίου και του Δημοτικού Συμβουλίου ότι “το Πλωμάρι πρέπει να είναι η έδρα του νέου Δήμου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή κλπ.” και κατά δήλωσή σου στην απόφαση αυτή εμμένετε. Για την απόφασή σας είστε ασφαλώς άξιοι συγχαρητηρίων. Πλην όμως εγώ δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μια συζήτηση με ειλημμένη απόφαση. Η οποιαδήποτε πρόταση είναι συζητήσιμη, κάθε όμως απόφαση που έχει ληφθεί εκ των προτέρων απορρίπτεται. Ως εκ τούτου και προκειμένου μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία να μην οδηγηθεί σε αποτυχία, προτείνω συνάντηση των 5 Δημάρχων σε πρώτη φάση, στην οποία θα συμφωνηθούν οι όροι και το πλαίσιο της συζήτησης και στη συνέχεια ευρεία σύσκεψη για ανταλλαγή απόψεων από μηδενική βάση και με ίσους όρους. Έτσι, κατά την άποψή μου, είναι πιθανό να καταλήξουμε σε αποδεκτή από όλους λύση προς όφελος όλων των Δήμων της ευρύτερης περιοχής».

Σχόλιο: Διάλογο από μηδενική βάση ζητάει ο Δήμαρχος ΓΕΡΑΣ, άλλα πίσω από το φερετζέ της ΤΕΔΚ κάνει προτάσεις για ΔΗΜΟ ΟΛΥΜΠΟΥ με έδρα τον Ευργέτουλα. Το μόνο που δεν μας ζήτησε να του φτιάξουμε και ένα δημαρχείο στη πόρτα του σπιτιού του.

Καμία συνένωση αν δεν τηρηθούν τα κριτήρια της ΚΥΛΛΗΝΗΣ ,δηλαδή η έδρα στο μεγαλύτερο δημοτικό διαμέρισμα , στο ΠΛΩΜΑΡΙ. Ακόμα αν δεν έχει πρόσβαση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας , καθώς ήταν και είναι πάγιο αίτημα των πολιτών. Τελεία και παύλα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: