ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Στο στόχαστρο της Μπιρμπίλη η αντινομάρχης Λέσβου

Aπό το:zougla
Νέα τροπή παίρνει η σκανδαλώδης υπόθεση της απόπειρας οικοπεδοποίησης δασικής έκτασης στην Αγριλιά Λέσβου, την οποία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η zougla.gr, με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη να δίνει εντολή για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η αντινομάρχης Μαρία Τσουβελακάκη-Τσιφτσή χαρακτήρισε σκανδαλωδώς ως «κύριες δημοτικές οδούς» τέσσερις χωματόδρομους, που συνδέουν την περιοχή της Αγίας Μαρίνας με την Νεάπολη και την Αγριλιά. Με την απόφαση της αντινομάρχου, οι τιμές της γης, που ήδη πωλείται πανάκριβα, εκτινάχθηκαν στα ύψη, και τα αγροτεμάχια μπορούν να κατατμηθούν σε οικοδομήσιμα οικόπεδα και να κτισθούν.

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως επειδή ο σύζυγος της αντινομάρχου, Γεώργιος Τσιφτσής, είναι κάτοχος κτήματος στην περιοχή, το οποίο αγόρασε λίγο πριν η σύζυγός του λάβει την απόφαση για τον χαρακτηρισμό των χωματόδρομων.

Τώρα με έγγραφό της στο Δασαρχείο η υπουργός Περιβάλλοντος ζητάει να αρχίσει εξονυχιστική έρευνα. H παρέμβαση της υπουργού επέτεινε και την ενασχόληση της Δικαιοσύνης με επανακλητεύσεις μαρτύρων και συμπληρωματικές καταθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Ιδού η Λέσβος, ιδού και το πήδημα



Δεν υπάρχουν σχόλια: