ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεκίνησε (επιτέλους) η δίκη των "Βατοπεδινών"


Μετά από δύο ύποπτες αναβολές, ξεκίνησε μόλις πριν από λίγο η δίκη των "Βατοπεδινών" με την εξέταση της βασικής μάρτυρος κ. Σακάλουγλου, με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.

Για όσους δεν θυμούνται ή... τείνουν να ξεχάσουν, να τους θυμίσω ότι αφορά την μη έκδοση απόφασης από το παραπάνω δικαστήριο, για το οποίο, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, ενημέρωσε εγγράφως την δικαστή να μην βγάλει απόφαση, επειδή όπως επεσήμανε, υπήρχε συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και Μονής για την παραχώρηση. Κάτι για το οποίο φώναζα εγώ ουσιαστικά από τις 31 Αυγούστου του 2008!

Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίες για την υπόθεση αυτή είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ.Πεταλωτής καθώς επίσης και ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης, όπως επίσης και οι δικαστές της έδρας που εκδίκασε την περίοδο εκείνη την υπόθεση.

--
Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: