ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ποιος είναι ο λαϊκιστής κ. Καραμανλή;

Από το:http://krogias.blogspot.com/

Την μία έτσι, την άλλη γιουβέτσι... Όπως βολεύει το κομματικό συμφέρον...

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΝΥΧΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ!! ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ…

1. Τα πράγματα πλέον έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μέσα στον πανικό τους να δείξουν ότι κάνουν κάτι, ξεχνάνε και τι είπαν πέρσι. Να τα πάρουμε με τη σειρά:


Στις 27 Ιουνίου 2008, ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει πομπωδώς από το βήμα της Βουλής τη συγκρότηση, άμεσα, διακομματικής επιτροπής για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος:
«Απόφασή μου είναι να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει, άμεσα, στη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής η οποία να αναλάβει την κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης για όλα αυτά τα ζητήματα. Ιδίως, μάλιστα, για τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Κομμάτων, τις λειτουργικές και εκλογικές δαπάνες τους, τη χρηματοδότησή τους, στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».


Στις 7 Ιουλίου ο κ. Καραμανλής αποστέλλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής. Αποσαφηνίζεται ότι το «άμεσα» του πρωθυπουργού σήμαινε…τρεις μήνες μετά, τον Οκτώβριο, με την σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής!


Θ. Ρουσόπουλος: 8 Ιουλίου 2008:
«Μόλις ανοίξει η Ολομέλεια, δηλαδή σε περίπου 2 - 2,5 μήνες από τώρα, να είναι όλοι έτοιμοι να εισηγηθούν αυτές τις προτάσεις στη Διακομματική Επιτροπή και εντός του Οκτωβρίου, το αργότερο το Νοέμβριο, να έχει γίνει νόμος του κράτους».


Μάλιστα η κυβέρνηση δήλωνε έτοιμη να προχωρήσει ακόμα κι αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνιόντουσαν να συμμετάσχουν στην Διακομματική Επιτροπή.


Θ. Ρουσόπουλος, 8 Ιουλίου 2008:
«Εμείς, πάντως, σε κάθε περίπτωση, ως κυβερνών κόμμα θα προχωρήσουμε στη σύσταση ομάδων εργασίας –έχει ήδη γίνει αυτό- έτσι ώστε να διατυπώσουμε τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις μας στην έναρξη της νέας περιόδου της Βουλής, όταν θα μπορεί να συζητηθεί το θέμα αυτό στην Ολομέλειά της».


Στις 8 Ιουλίου ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάριζε με
δήλωσή του: «Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βοά με την υπόθεση της SIEMENS, δεν μπορεί η απάντηση να είναι η σύγκληση μιας διακομματικής επιτροπής και, μάλιστα, σε μερικούς μήνες… Ζητάμε επίσης την άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για να εξετάσει άμεσα όλα όσα ο κ. Καραμανλής θέλει να μεταθέσει σε μεταγενέστερο χρόνο. Ζητάμε τη σύγκληση αυτής της Επιτροπής τώρα, όχι τον Οκτώβριο. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει και θα καταθέτει τις προτάσεις του σε οποιαδήποτε διαδικασία. Δεν δίνουμε άλλοθι να κρύβεται αυτή η κυβέρνηση και να αποσιωπά τις ευθύνες της».

Στις 9 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος τύπου, Γ. Παπακωνσταντίνου
δήλωσε: «Εμείς είπαμε, είμαστε ξεκάθαροι. Θα καταθέσουμε τις απόψεις οπουδήποτε κληθούμε να το κάνουμε, είναι σαφές. Εάν ο κ. Καραμανλής πει όχι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και κάνει μία Διακομματική τον Οκτώβριο, εμείς δεν θα του δώσουμε αυτό το άλλοθι, είναι προφανές ότι θα καταθέσουμε και εκεί τις απόψεις μας. Αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί η καθυστέρηση και γιατί να μην γίνει με τον πιο επίσημο τρόπο στη θεσμοθετημένη γι αυτόν ακριβώς το λόγο Επιτροπή της Βουλής»

Στις 10 Ιουλίου 2008 ο Γ. Παπανδρέου έστειλε και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία του ζητούσε να γίνει έκτακτη σύγκληση Ολομέλειας της Βουλής για να ξεκινήσει Εξεταστική για τη SIEMENS και να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την επεξεργασία προτάσεων για θέματα διαφάνειας, άμεσα – όχι τον Οκτώβριο.

Στις 17 Ιουλίου 2008 ο κ. Καραμανλής απέρριψε την πρόταση-πακέτο του Γ. Παπανδρέου
επιμένοντας απλά στη σύγκληση της Διακομματικής από τον Οκτώβριο και κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου για «παντελώς ακατανόητη προσποίηση βιασύνης»…


ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ!

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Τώρα μας το παίζει τσαμπουκάς και τζάμπα Μάγκας.Αφού κατάφερε
κλίνοντας την Βουλή μεσάνυχτα να
ακυρώσει τόσες-και τόσες τυχόν
διώξεις για εγκληματικά σκάνδαλα
πολιτικών σε βάρος της χώρας μας
και του λαού μας!