ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΑΝΩ - ΚΑΤΩ Η ΛΕΣΒΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ Στον ?αέρα? επιδοτήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ


Οι κίνδυνοι που διαφαίνονταν εδώ και αρκετό καιρό, και τους οποίους είχαν επισημάνει σε όλους τους τόνους τα ?ΑΙ.Ν.?, σχετικά με τη φετινή ενεργοποίηση δικαιωμάτων στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους επιβεβαιώθηκαν χθες δια στόματος του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ Γιαζιτζόγλου.
Μετά από συνάντηση με φορείς της Νομαρχίας και Δημάρχους και εκπροσώπων τον αγροτικών συνεταιρισμών ο κ. Γιαζιτζόγλου έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τον κ. Φλωρίδη, συνεργάτη της Ένωσης και τον κ. Λευτέρη Μανδάνη, Πρόεδρο Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους για τις επιδοτήσεις που θα προκύψουν από τους ψηφιακούς χάρτες που συνέταξε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τους ψηφιακούς χάρτες του Υπουργείου (σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα) είναι ότι το 77% περίπου όλων των δημοτικών βοσκοτόπων οριοθετούνται πλέον σε μη επιλέξιμες ενότητες για γεωργική χρήση και θεωρούνται πλέον δασικές ως επί το πλείστον. Πιο συγκεκριμένα, το 1/3 των βοσκοτόπων του νησιού που δηλώνονταν και επιδοτούνταν μέχρι σήμερα, από δω και πέρα δεν μπορεί να δηλωθεί και ούτε βέβαια να επιδοτηθεί.
Όλο το άρθρο:http://www.aiolikanea.gr

2 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Θέλω να Σας καλωσορίσω στο φτωχικό μου Ιστολόγιο και δεν μπορώ να βρώ την ηλεκτρονική Σας
διευθυνση gmail!Απαντήστε μου αν
έχετε την καλωσύνη με gmail
Ευχαριστώ-Καλή Νύχτα Σας
Απόμαχος με εκτίμηση μεγάλη & τιμή

plomari είπε...

καλός μας ήρθες τιμή μας η παρουσία σας...