ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πιάστηκε στα πράσα και έβγαλε γλώσσα ο Κυριάκος…


kyriakos-mitsotakis

Από το:ΝεαPost

“Η Διαύγεια είναι ίσως το μόνο σωστό πράγμα που έκανε ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρωινή εκπομπή.

Πιάστηκε στα πράσα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την προσπάθειά του να καταργήσει τη Διαύγεια στα μουλωχτά και αντί να βάλει μυαλό από τη δημόσια κατακραυγή, έβγαλε και γλώσσα.

Ο “Καλλικράτης” που πλέον όλοι αποδέχονται, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη; Προφανώς όχι, αφού τον καταψήφισε.

Η πρώτη νομοθετική απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων το 2011, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη; Προφανώς όχι, αφού την καταψήφισε.

Η πλήρης νομοθετική κατοχύρωση το 2009 της δικαιοδοσίας του ΑΣΕΠ επί όλων των προσλήψεων, ΑΣΕΠ που επικαλείται νυχθημερόν σήμερα ως Υπουργός, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη; Προφανώς όχι, αφού την καταψήφισε.

Η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων το 2010 για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη; Προφανώς όχι, αφού την καταψήφισε.



Οι δύσκολες αποφάσεις για τον τερματισμό των stage στο δημόσιο, τη μείωση κατά 50-60% του αριθμού των συμβασιούχων και την εφαρμογή του κανόνα “μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις”, αποφάσεις που μείωσαν τον αριθμό των μισθοδοτούμενων στο δημόσιο κατά 200.000 μέσα σε δύο χρόνια – μείωση που ο ίδιος ως Υπουργός σήμερα επικαλείται όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δεν ήταν “σωστά πράγματα” για τον κ. Μητσοτάκη; Προφανώς όχι, αφού και αυτός και το κόμμα του ως Αντιπολίτευση τις πολέμησαν λυσσαλέα.


Το γεγονός ότι με αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου οδηγούνται εδώ και 2 χρόνια μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου στη Δικαιοσύνη και κάποιοι στη φυλακή, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Η πραγματική φορολόγηση για πρώτη φορά των ακινήτων των off-shore;

Η θέσπιση πραγματικά ανεξάρτητης Στατιστικής Αρχής για να σταματήσει επιτέλους ο διεθνής διασυρμός της χώρας με τα “Greek Statistics”, δεν ήταν σωστό πράγμα για τον κ. Μητσοτάκη;

Το γεγονός ότι με αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου το Δημόσιο έχει σήμερα τη δυνατότητα να διασταυρώσει φορολογικά όλες τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια, από τους ελάχιστους ουσιαστικούς νόμους που ψήφισε η Ν.Δ., δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Η πρώτη εφαρμογή των ηλεκτρονικών προμηθειών στα νοσοκομεία, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Ο έλεγχος, που ξεκίνησε επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα επί κυβέρνησης Παπανδρέου, όλων των συντάξεων και των αναπηρικών επιδομάτων για να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις-”μαϊμού”, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Η απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, που ξεκίνησε και αυτό επί κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού το 2010 δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου μείωσε – έχοντας να αντιμετωπίσει τον λυσσαλέο πόλεμο όλων, με πρώτη τη ΝΔ – ακαριαία τα πρωτογενή ελλείμματα που είχε κληρονομήσει και μπορεί σήμερα ο κ. Σαμαράς να επαίρεται ότι είμαστε κοντά σε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν ήταν “σωστό πράγμα” για τον κ. Μητσοτάκη;

Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί με άλλα τόσα και άλλα τόσα. Το ένα δέκατο από αυτά που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου σε μόλις δύο χρόνια να είχε κάνει το κόμμα του κ. Μητσοτάκη την περίοδο 2004-2009 δεν θα χρειαζόμασταν ποτέ Μνημόνια.

Αλλά και για το μόνο που αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης ως “σωστό πράγμα”, τη Διαύγεια, αυτό που θέλει είναι να το πετσοκόψει.
Εϊπε και κάτι άλλο ο κ. Μητσοτάκης: “Είχε άλλη μία καλή ιδέα ο κ. Παπανδρέου, το “opengov”, το οποίο όμως φρόντισε ο ίδιος να το απαξιώσει πλήρως στην πορεία διορίζοντας κολλητούς και φίλους”. Μάλιστα. Ο Υπουργός του Πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει αφήσει κολλητό από την εκλογική του περιφέρεια που να μην διορίσει στο Δημόσιο κατηγορεί τον Παπανδρέου ότι διόριζε κολλητούς και φίλους. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε πει τον Ιούλιο του 2012 για τους διορισμούς του κ. Σαμαρά «Nα μην αντικαταστήσουμε το open.gov με το… koumparos.gov».

Ναι, έγιναν πολλά λάθη και επί κυβέρνησης Παπανδρέου, εν πολλοίς λογικό αφού όλοι λειτουργούσαν στις τρομακτικές συνθήκες που είχε διαμορφώσει για τη χώρα η εγκληματική διαχείριση της περιόδου 2004-2009. Ναι, να στηλιτευθούν τα λάθη. Άλλο αυτό όμως και άλλο η ισοπέδωση. Το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου μέσα σε μόλις μία διετία δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Πάνω σε αυτο παριστάνει το μάγκα και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, και ο Πρωθυπουργός του και όλη η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

Λίγη σεμνότητα λοιπόν χρειάζεται ο κ. Μητσοτάκης. Κακό πράγμα ο πανικός και η αλαζονεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: