ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Μάρκος Μπόλαρης: Η κυβερνητική υποκρισία επιδεινώνει την διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους ΤΕΙ!

Ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ και Εισηγητής του Κινήματος στο πρόσφατο Νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας να διαχειριστεί επικοινωνιακά τα πολύπλοκα προβλήματα της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ, κατάφερε με το πρόχειρο, ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε, κατάφερε να οδηγήσει την κατάσταση σε χειρότερο σημείο! Η «επιχείρηση» της κατ’ όνομα αναβάθμισης των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς ποιοτικούς στόχους, χωρίς σχέδιο για την ένταξη των πτυχιούχων τους στην αγορά εργασίας, κατέληξε σε φιάσκο.
Το ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης του Νομοσχεδίου, στηρίζει απόλυτα τον στόχο της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ και της ένταξης των πτυχιούχων τους στην οικονομική δομή της χώρας. Ο στόχος αυτός μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με βάση τις αρχές της επιστημονικής ποιότητας, της κοινωνικής και οικονομικής λογοδοσίας, της ισχυρής δημόσιας χρηματοδότησης. Και βέβαια μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης με τους διδάσκοντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους επαγγελματικούς φορείς των πτυχιούχων της, με σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Όμως όλα αυτά τα στοιχεία έλειψαν από την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία, και για τον λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την ψευδεπίγραφη αυτή κυβερνητική πρωτοβουλία.
Ειδικά σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ, υπογραμμίζουμε ότι η απόπειρα εξαπάτησής τους απέτυχε παταγωδώς, διότι το κρίσιμο δεν είναι οι προθέσεις του ενός ή του άλλου Υπουργού, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στις αναγκαίες ρυθμίσεις, που θα εξασφαλίσουν το μέλλων άνω των τριακοσίων χιλιάδων πτυχιούχων της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φαίνεται η μόνη πολιτική βούληση που διαθέτει η Κυβέρνηση είναι αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ιδιοκτητών ιδιωτικών «κολεγίων», για τους αποφοίτους των οποίων προωθεί μέτρα επαγγελματικής εξασφάλισης, προκαλώντας τους φοιτητές και πτυχιούχους των ΤΕΙ και την ελληνική κοινωνία!»

1 σχόλιο:

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/07/blog-post_2220.html