ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

"Δεν ξέρω αν είστε πραγματικά κουρασμένος"

Από το:http://krogias.blogspot.com/

Του χρειαζόταν του "κουρασμένου", γιατί μας περνά για ηλίθιους...



"Σας ρωτώ: ποιες ασκήσεις έγιναν από τότε για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια; Για να μην κουράζεστε, σας δίνω εγώ την απάντηση. Απολύτως καμία. Τέτοια περιφρόνηση. Περιφρόνηση για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Τέτοια αίσθηση ευθύνης. Δύο χρόνια ούτε μια άσκηση για να βγουν συμπεράσματα, να διορθωθούν τα όποια πιθανά λάθη".

"Ενημερώστε τον Ελληνικό λαό, σας ρωτώ και πάλι, ποιες ασκήσεις έγιναν από τότε, για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό στις φυλακές; Και πάλι, για να μην κουράζεστε σας απαντώ: Απολύτως καμία".

"Μας είπατε για τις αποδράσεις, ότι «είναι κάτι φυσιολογικό». Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει να αποδράσουν για δεύτερη φορά οι ίδιοι κρατούμενοι, από την ίδια φυλακή, με την ίδια μέθοδο με το ελικόπτερο; Και παριστάνετε ότι αυτό είναι κάτι περίπου φυσιολογικό; Θα μου πείτε, βέβαια, ότι με την κυβέρνηση σας, πρέπει να περιμένουμε ότι όλα είναι κάπως έτσι, φυσιολογικά..."

"Έχετε τεράστια ευθύνη. Δεν ξέρω αν είστε πραγματικά κουρασμένος. Σήμερα, φαίνεστε μια χαρά. Αλλά ξέρω καλά, όπως το ξέρουν και όλοι οι Έλληνες, ότι η κοινωνία κουράστηκε. Κουράστηκε πια από την ανικανότητα της κυβέρνησής σας. Κουράστηκε από τις διαλυτικές και κοινωνικά άδικες πολιτικές σας, από τα εφιαλτικά αποτελέσματά τους στην καθημερινή ζωή και την ασφάλεια του πολίτη.

Εμείς πάντως δεν θα κουραζόμαστε να καταθέτουμε τις εποικοδομητικές μας προτάσεις για μια άλλη πορεία που χρειάζεται ο τόπος. Και θα αγωνιζόμαστε συνέχεια όταν, λαού θέλοντος βρεθούμε στη θέση σας, για ένα ευνομούμενο κράτος που θα παρέχει κάθε εγγύηση αξιοκρατίας, διαφάνειας, σιγουριάς, ασφάλειας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον Έλληνα πολίτη και στην ελληνική οικογένεια".

Από την ομιλία και τη δευτερολογία του Γ. Παπανδρέου στη συζήτηση στη Βουλή "για την αδυναμία του κράτους στην ασφάλεια και την προστασία των πολιτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: