ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

«Πράσινα» πυρά στην Τ. Μπιρμπίλη

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν περνάει» λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδρώντας στις οριζόντιες ρυθμίσεις για τα 10 στρέμματα στις περιοχές Natura.

Βολές από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε και σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος για την πρόταση καθορισμού της ελάχιστης αρτιότητας των 10 στρεμμάτων σε όσες περιοχές Natura δεν δεσμεύονται από άλλες διατάξεις προστασίας.

Το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι τεταμένο και πριν από το σημερινό ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την Τ. Μπιρμπίλη με τη συμμετοχή της Ρ. Βάρτζελη και των Ν. ΣηφουνάκηΜ. Καρχιμάκη και Β. Έξαρχου.

Το υπουργείο φαίνεται πως κάνει μισό βήμα πίσω καθώς όπως αποφασίστηκε όλες οι κατατμήσεις που έχουν γίνει πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου βάσει των 4 στρεμμάτων θα ισχύουν κανονικά. Ωστόσο η τροποποίηση δεν ικανοποιεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μιλούν για «οριζόντια παρέμβαση στις περιοχές Natura». Όπως αποφασίστηκε, οι βουλευτές θα ψηφίσουν επί της αρχής αλλά θα γίνει και νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ προκειμένου να συζητηθούν τα άρθρα.
¨
«Δεν μπορώ να δεχθώ ισοπεδωτική αντιμετώπιση όλης της χώρας. Πρέπει να γίνουν σχέδια διαχείρισης τοπικά» είπε η Χ. Αράπογλου ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος η Σ. Μερεντίτη εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο «δίνει υπερεξουσίες στους υπουργούς».

«Καλή είναι η οικολογία, αλλά να μην καταντά οικολαγνεία. Δεν μπορώ να σκέφτομαι που θα γεννήσει ο πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα» δήλωσε ο Γιάννης Βούρος ενώ ο Δ. Βαρβαρίγος στράφηκε εκ νέου κατά υπουργών:

«Δεν μας ακούτε. Δεν μας λαμβάνετε υπόψη σας. Δεν μας θεωρείτε συμμάχους σας, μας έχετε στην λογική της ομηρείας των βουλευτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το νομοσχέδιο δεν περνάει. Είναι άδικο, δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο για όλες τις natura» τόνισε ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

Από το:Real

Δεν υπάρχουν σχόλια: