ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες


Εισαγγελική έρευνα για την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες
Προκαταρκτική εξέταση για την κατάληψη του παλιού κτιρίου της Νομικής Σχολής από μετανάστες, ενώ η Εισαγγελία Αθηνών ζητεί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη του ιστορικού κτιρίου της Νομικής Σχολής από παράνομους μετανάστες διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακελάκος.
Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα έχει εντολή να εντοπίσει εάν έχει διαπραχθεί από τις πρυτανικές αρχές το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά και να εντοπίσει άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος κάθε υπεύθυνου για την είσοδο και κατάληψη των μεταναστών στους χώρους της Σχολής.
Εν τω μεταξύ, ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ. Πελεγρίνης, θα κληθεί επειγόντως στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να δηλώσει με σαφήνεια ποιες είναι οι προθέσεις του και ποια στάση έχει αποφασίσει να κρατήσει στο ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από αλλοδαπούς μετανάστες.
Την εντολή αυτή έδωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντες, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιω. Σακελλάκο.
Ο κ. Τέντες ζήτησε από τον κ. Σακελλάκο να ξεκαθαρίσει ο Πρύτανης, όταν μεταβεί στην Εισαγγελία Εφετών, αν προτίθεται ή όχι να συγκαλέσει άμεσα το Πρυτανικό Συμβούλιο για το ζήτημα της κατάληψης και αν θα ζητήσει επέμβαση για την εκκένωση του χώρου της Νομικής Σχολής Αθηνών, τον οποίο έχουν καταλάβει οι μετανάστες.
Μάλιστα, ζητήθηκε από τον κ. Τέντε να επισημανθεί στον κ. Πελεγρίνη ότι ο χώρος, ο οποίος έχει καταληφθεί από τους μετανάστες, είναι υπό επισκευή και δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, με συνέπεια να μην τίθεται θέμα πανεπιστημιακού ασύλου.
Ακόμη, ο κ. Σακελλάκος θα τονίσει τις τυχόν ευθύνες, που έχει ο ίδιος Πρύτανης, όπως και αυτές που έχουν οι υπεύθυνοι για το πανεπιστημιακό άσυλο συνάδελφοί του.
Από το:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: