ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η Βάσω Χοχλάκα με τον Πατερέλλη



Γράφει: Γιακουμή Πέλλη
01/10/2010
Μια συνεργασία, που μόλις μια μέρα πριν είχε αρχίσει να «διαρρέει» στα πολιτικά «πηγαδάκια», επισημοποιήθηκε χθες με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της τέως αντιδημάρχου Μυτιλήνης Βάσως Χοχλάκα με το συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Παντελή Πατερέλλη. Οι δυο πρώην συνεργάτες ως αντιδήμαρχοι στο δήμο Μυτιλήνης θα συνεργαστούν και στις εκλογές για το νέο δήμο Λέσβου.

Η τελική συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές έγινε χθες, σε συνάντηση που είχαν με πρωτοβουλία του Π. Πατερέλλη. Ο υποψήφιος δήμαρχος συζήτησε με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μυτιλήνης (ΔΗΚΕΜΥ) για τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και αντάλλαξαν απόψεις για τη νέα πραγματικότητα που θα προκύψει μετά τις δημοτικές εκλογές.
Ο κ. Πατερέλλης διατύπωσε την πρόταση, που - όπως είπε - είναι και επιθυμία όλων των συνεργατών του στο συνδυασμό «Λέσβος, Δημιουργική Πορεία», να συνεργασθούν και σε αυτές τις εκλογές. Η κ. Χοχλάκα, από την πλευρά της, αποδέχθηκε την πρόταση και δήλωσε ότι θα ενισχύσει με την παρουσία της το ψηφοδέλτιο και θα συμβάλει και η ίδια ενεργά στον αγώνα για την επικράτηση των δυνάμεων της προόδου και της δημιουργίας, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Προφανής ενίσχυση
«Η αποδοχή της πρότασής μου απ’ την κ. Χοχλάκα, έχει ξεχωριστή σημασία και έρχεται σε μία συγκυρία που πραγματικά θεωρείται “ενίσχυση” του ψηφοδελτίου μας», τόνισε μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Παντελής Πατερέλλης.
Η κ. Βάσω Χοχλάκα δήλωσε με τη σειρά της: «Η επιλογή μου να υποστηρίξω το ψηφοδέλτιο του Παντελή Πατερέλλη έρχεται μέσα από την πορεία μου στο χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς και την ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία μαζί του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ως νέος άνθρωπος, με διάθεση προσφοράς, αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και το νέο δήμο Λέσβου, υποστηρίζοντας το πιο αξιόπιστο ψηφοδέλτιο, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μας. Αγωνιζόμαστε για μια ισχυρή και νικηφόρο διαδρομή μέχρι τις εκλογές του Νοέμβρη. Δίνουμε την υπόσχεση ότι ο συνδυασμός μας “Λέσβος δημιουργική πορεία” έρχεται να φέρει έναν αέρα δημιουργίας, προοπτικής και ανάπτυξης για τον τόπο μας.»


Με τον Παντελή Πατερέλλη η Βάσω Χοχλάκα (πάνω)

Οι φημολογίες
Το όνομα της κ. Χοχλάκα είχε συζητηθεί έντονα το προηγούμενο διάστημα, καθώς οι πληροφορίες την ήθελαν να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Νάσου Γιακαλή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η παρουσία της, μάλιστα, την περασμένη Τρίτη στη συγκέντρωση του συνδυασμού Γιακαλή στο ξενοδοχείο «Λώριετ», ενίσχυσε αυτήν τη φημολογία. Ανατράπηκε, όμως, χθες με τις επίσημες ανακοινώσεις συνεργασίας με το ψηφοδέλτιο Πατερέλλη.
Η υποψηφιότητά της με το συνδυασμό του Παντελή Πατερέλλη ανατρέπει και σχόλια που είχε προκαλέσει η παρουσία του πατέρα της, πρώην δημάρχου Μυτιλήνης, Θεόδωρου Χοχλάκα, πριν από λίγες ημέρες στη συγκέντρωση του συνδυασμού του Δημήτρη Βουνάτσου. Πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας αναφέρουν ότι η παρουσία του πρώην δημάρχου εκεί είχε να κάνει καθαρά με τις προσωπικές σχέσεις που συνδέουν εδώ και χρόνια το Θ. Χοχλάκα με το Δ. Βουνάτσο, χωρίς αυτό όμως να καθορίζει και τη στάση που θα κρατήσει ο πρώην δήμαρχος στις εκλογές, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα στηρίξει την κόρη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: