ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Παπανδρέου - Θεοχαρόπουλος
Η συνάντηση έγινε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρόεδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και ενόψει της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ομιλίας του σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Κοτζιά.

Στη συνάντηση, αντάλλαξαν απόψεις για την υπό εξέλιξη κρίση στη διαπραγμάτευση και για τα δεδομένα που διαμορφώνονται από την απόφαση της Κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα με άδηλη έκβαση, καθώς οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση του Ελληνικού λαού, η πορεία στη συνέχεια παραμένει άγνωστη, πολύ περισσότερο που η χώρα από σήμερα το βράδυ κινδυνεύει να βρεθεί εκτός προγράμματος.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, για το λόγο αυτό, όπως είναι γνωστό και από την Κυριακή, έχει ζητήσει από την Κυβέρνηση και τους εταίρους - δανειστές, να επανεξετάσουν τη στάση τους, να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και να καταλήξουν σε συμφωνία την οποία η κυβέρνηση να θέσει υπόψη του Ελληνικού λαού, στηρίζοντάς την.

Κοινή ήταν η άποψη, ότι η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη, την Ευρωζώνη και στον κύκλο των σύγχρονων δημοκρατικών χωρών και οι προοδευτικές δυνάμεις να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κοινή πεποίθηση ήταν, ότι οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη, δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για να βρεθεί η Ελλάδα σε τροχιά διεθνούς απομόνωσης, αλλά αντιθέτως, αποτελούν πρόκληση για να συνεχιστούν οι κοινοί αγώνες που θα οδηγήσουν στην ανατροπή των συσχετισμών, προς όφελος των λαών της Ευρώπης.

Τέλος, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος και η δυνατότητα αναζήτησης κοινών δράσεων σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο, αλλά και για την κοινή πορεία των πραγματικών προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

"Η κρίση που ταλανίζει τη χώρα, αναδεικνύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο την ανάγκη της παρουσίας των αρχών, των αξιών, των ιδανικών και των πολιτικών των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου στο δημόσιο διάλογο και επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη συγκρότησης μιας ευρείας συμμαχίας των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα μπορεί να στηρίξει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση.

Και πρόσθεσε: "Αυτό που προέχει τώρα, είναι να υπάρξει μια συμφωνία, που θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την πορεία της χώρας, ώστε να μη βρεθούμε στο περιθώριο της ιστορίας και θα ανοίξει το δρόμο για μεγάλες αλλαγές. Χωρίς αυτές, η πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος πάσης φύσεως εξαρτήσεων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: