ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Στο σκαμνί δέκα κατηγορούμενοι για τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗΠοινικά υπόλογοι είναι δέκα κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των 269 προσλήψεων στην εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ επί των ημερών της υπουργίας του Σωτήρη Χατζηγάκη. Ηδη ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής έχει στείλει κλήσεις προς απολογία σε δέκα πρόσωπα, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιόν του ως κατηγορούμενοι. Πρόκειται για επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τα οποία πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την κακουργηματική πράξη της απιστίας. Τη λίστα των κατηγορουμένων συμπληρώνουν τρία μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης Επιτυχόντων, που βαρύνονται με το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απιστία. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι εμπλεκόμενοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο η οποία, κατ’ εκτίμηση, υπερβαίνει τα 7 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση αφορά την πρόσληψη 269 ατόμων στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ, τα οποία – σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στη Δικαιοσύνη – επί της ουσίας δεν είχαν αντικείμενο απασχόλησης. Μάλιστα, παρότι οι επίμαχες προσλήψεις καταγγέλθηκαν ως παράνομες ή άνευ αντικειμένου, εντούτοις οι συμβάσεις δεν καταγγέλθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα να αμείβονται κανονικά από το 2009 μέχρι τα τέλη του 2010.
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε με αφορμή καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος επικαλούμενος σχετικές λίστες είχε υποστηρίξει ότι οι επίμαχες προσλήψεις αφορούσαν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα πρώην υπουργών και στελεχών της ΝΔ αλλά και προσώπων κοντά στον κ. Χατζηγάκη.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η''ΑΓΡΟΓΗ''ειναι ο συμβολισμοs φαυλοτηταs διασπαθησηs αναξιοκρατιαs ειπε Ο κ.Μιχαλιs Καρχιμακηs!!!!!!!Ειχε δαπανεs μισθοδοσιαs 450.000 χιλ.ευρω και μετα την επελαση χατζηγακη εφτασε στα 9.500.000 εκ ευρω!!!!!!!!!Η Διευθυνουσα συμβουλοs τηs''AΓΡΟΓΗΣ''κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ το 2007 εδωσε δουλεια στον εαυτο τηs (ειχε μισθο 5.000 χιλ.ευρω) και πηρε 73.000 χιλ ευρω για τιs υπηρεσιεs που προσφερε για αξιολογηση ακινητου στην Πιερια!!!!!!!!!!!Ο προεδροs του Λ.Α.Ο.Σ.γιωργοs καρατζαφερηs για τιs περιφερειακεs και Δημοτικεs εκλογεs ειπε η κυρια ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ τα ξερει καλα τα περιφερειακα!!!!!!!!!l.a.o.s. l.a.o.s. l.a.o.s.$$$$$$$$$$$$$