ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

ΓΑΠ-Bill Clinton: η Ελλάδα χρειάζεται συνέχιση μεταρρυθμίσεων, όχι περισσότερη λιτότητα

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον Bill Clinton για την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.
Κοινή ήταν η εκτίμηση, ότι ο Ελληνικός λαός έχει καταβάλλει μεγάλες θυσίες και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Συμφώνησαν ότι αν και η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα έχει αποφέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα και μάλιστα, σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, εντούτοις το πραγματικό κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την βελτίωση της ζωής των πολιτών δεν είναι η λιτότητα, αλλά η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης επενδυτών για την Ελλάδα που έχει αναλάβει ο Bill Clinton μαζί με Έλληνες της Διασποράς και υπογράμμισε την πρόθεσή του να συμβάλλει σε αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, καθώς η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα στην ατζέντα των διεθνών επαφών του.

Από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια: