ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σφοδρή επίθεση Σηφουνάκη σε Γαληνό με φόντο το “Καλλικράτη ΙΙ”


Από το:Lesvosnews
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕ.Κ.Α. και Βουλευτής Ν. Λέσβου, κ. Ν. Σηφουνάκης, αναφερόμενος σε πρόσφατη δημοσιοποιηθείσα θέση του συναδέλφου του κ. Σπύρου Γαληνού για το γνωστό ζήτημα της χωροταξικής κατανομής της Λέσβου, βάσει του νόμου του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, κατά την συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε τα εξής:

« Ο κ. Γαληνός, ως εν ενεργεία Βουλευτής, γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς περιελάμβανε το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζει και τα των διαδικασιών του Κοινοβουλίου.

Καθίσταται πρόδηλο ότι σκοπός του δεν είναι η ουσία, δηλαδή η αλλαγή των ορίων του ενιαίου «Καλλικρατικού» Δήμου της Λέσβου, που απασχολεί την τοπική κοινωνία, αλλά η αναζωπύρωση ενόψει των εθνικών εκλογών του «πιασσάρικου» αυτού ζητήματος, προκειμένου να προσεταιριστεί το πολιτικό όφελος. Πρόδηλη επίσης είναι η προσπάθεια του, στην αποστροφή που επιχειρεί προς το πρόσωπό μου, και, μάλιστα από το Βήμα της Βουλής, δηλαδή να εμφανίζεται εκείνος ως ο «καλός», που «αφουγκράζεται» την κοινωνία και εγώ ως ο «σκληρός» και «υποταγμένος» με το σύστημα, ενώ γνωρίζει ότι το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών δεν σχετίζεται με την χωροταξία των Ο.Τ.Α. Αρκέστηκε λοιπόν σε μια γενική και λαοπλάνα αναφορά στο λόγο του, χωρίς καν να καταθέσει σχετική τροπολογία.

Ας είναι, οι μέθοδοί του δεν με αφορούν, ούτε βέβαια και τα «σαλταρίσματά του» να εγκαταλείψει στα δύσκολα, την παράταξή του για να περισώσει τα οφίτσιά του, στο όνομα δήθεν της όψιμης επαναστατικότητας του.

Έχω πολλές φορές τοποθετηθεί - και μάλιστα πριν ψηφιστεί ο Νόμος- υπέρ της ύπαρξης τριών Δήμων, όσες και οι Επαρχίες της Λέσβου. Δεν έγινε όμως αποδεκτό διότι άλλα νησιά όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά τάχθηκαν υπέρ του ενός Δήμου, όπως βεβαίως και ο τότε Νομάρχης Λέσβου.

Λυπάμαι πραγματικά, που στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε σαν έθνος σήμερα, ορισμένοι κάνουν σαν μη το αντιλαμβάνονται και εξακολουθούν να δημιουργούν απλά προϋποθέσεις προβολής τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: