ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αναλαμβάνει η Περιφέρεια στο Σεδούντα





Ένα σημαντικό έργο που αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, μπαίνει στην τελική του ευθεία, με την ανάληψη της ευθύνης για την ολοκλήρωσή του από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Μία σειρά επαφών του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιου Γιακαλή με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση της υπουργικής απόφασης που ορίζει πλέον ως αρμόδια για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής του Σεδούντα της Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.




Το έργο έχει ενταχθεί στη ΣΑΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συνολικό επικαιροποιημένο προϋπολογισμό δημοπράτησης 1.642.477 ευρώ. Η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τον ορισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως Προϊσταμένης Αρχής για την αποπεράτωση του έργου, έγινε με γνώμονα το ότι η άσκηση καθηκόντων επίβλεψης, γίνεται πληρέστερα όσο μικρότερη είναι η απόσταση των αρμόδιων τεχνικών από τον τόπο εκτέλεσης του έργου.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι πανέτοιμη για να αναλάβει την ολοκλήρωση του αναγκαίου αυτού έργου, που θα αξιοποιήσει ουσιαστικά το έργο της λιμνοδεξαμενής στο Σεδούντα. Η εξέλιξη αυτή με την ανάληψη της ευθύνης του έργου από τις Υπηρεσίες μας, είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια: