ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική Βούληση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την επίλυση του προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ.


Το ΠΑΣΟΚ έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι στο μείζον θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων ΤΕΙ και πολλών Πανεπιστημιακών Τμημάτων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Πολιτική Βούληση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την επίλυση του. Ενώ το ζητούμενο στο πλαίσιο του ισχύοντος σήμερα νομικού πλαισίου είναι η υπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία των Προεδρικών Διαταγμάτων που εκκρεμούν από το 2004, ενώ το ζητούμενο είναι η ενιαία έκφραση Κυβερνητικής βούλησης για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας πρόχειρης διαχείρισης από πλευράς της κυβέρνησης με όρους επικοινωνίας και όχι πολιτικής!

Η κυβέρνηση αντί να εκφράσει τη βούληση της, εμφανίζεται δια του Υπουργού Παιδείας να θωπεύει υποκριτικά τους 300.000 πτυχιούχους των ΤΕΙ χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα εισάγοντας τις αντικρουόμενες διατάξεις αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων, ενώ δια των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρνείται την αναγνώριση αυτή. Αποκορύφωμα αυτής της υποκριτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης του ζητήματος ήταν η έκκληση την οποία απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, προς του συναρμόδιους Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να υπογράψουν τα εκκρεμούντα Π.Δ. αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Η έκκληση αυτή με ενάργεια αποδεικνύει αφ’ ενός ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο νομοθετικό πλαίσιο και πού είναι επαρκές και εφ’ ετέρου ότι η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους ΤΕΙ είναι θέμα αποκλειστικά πολιτικής βούλησης την οποία ΔΕΝ εκφράζει ενιαία η κυβέρνηση. Η πολιτική επιλογή της είναι πολιτική εμπαιγμού των πτυχιούχων ΤΕΙ ενώ την ίδια στιγμή προωθεί με αδιαφάνεια τα κολλέγια (ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης) και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους.

Το καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ποιότητα στην ελληνική δημόσια παιδεία, με αξιολόγηση και ουσιαστική χρηματοδότησης δεν απασχολεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως με την καθημερινή πρακτική της επί 6 χρόνια αποδεικνύει.

http://www.bolaris.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=4603

Δεν υπάρχουν σχόλια: