ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

“ΣΚΟΤΕΙΝΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΑ LESVOSHOP” Ηχηρή παραίτηση Μαμάκου με καταγγελία κατά Βογιατζή

Από το:http://www.aiolikanea.gr


Ανέβασε τους τόνους χθες ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, Μιχάλης Μαμάκος επαναφέροντας στο προσκήνιο το ζήτημα του LesvoShop με κατηγορίες κατά του Νομάρχη ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνεχίζει να γίνεται η διαχείριση των πωλήσεων τοπικών προϊόντων από τα εν λόγω καταστήματα.
Χθες το πρωί με επιστολή του που απευθύνεται προς το Νομάρχη (και Πρόεδρο της ΑΕΝΑΛ), Παύλο Βογιατζή, ο κ. Μαμάκος υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΝΑΛ, αποδίδοντας την ενέργειά του στην έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά του Νομάρχη σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση της ΑΕΝΑΛ και των LesvoShop. Και τούτο παρά το γεγονός ότι - όπως υποστηρίζει - είχε ζητήσει εδώ και καιρό ενημέρωση όπως και έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αλλά αγνοήθηκε.
«Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτές τις ενέργειες, οι οποίες μας δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τους λόγους τους οποίους έχετε για να αποφύγετε την ενημέρωσή μας. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός της απόλυτης απαξίωσης του Διοικητικού Συμβουλίου και παραιτούμαι ενώ ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα το Νομαρχιακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη λειτουργία και την οικονομική κατάσταση του LesvoShop. Οφείλετε επιτέλους να αντιληφθείτε τη σοβαρότητα του θέματος», σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Μαμάκος στο κείμενο της παραίτησης του προς το Νομάρχη.

Βολές κατά Βογιατζή
Σε γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το μεσημέρι, ο κ. Μαμάκος σημειώνει ότι αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι το θέμα του LesvoShop ενοχλεί τον Νομάρχη, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει κάθε συζήτηση σχετικά με την λειτουργία του.
«Όσο κι αν προσπαθεί όμως να αποφύγει τη συζήτηση, το LesvoShop και η απερίγραπτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται θα τον κυνηγάνε, γιατί στην πραγματικότητα τον κυνηγάνε τα λάθη και οι εσφαλμένες επιλογές του», σημειώνει ο κ. Μαμάκος.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι ο Νομάρχης δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτηματικά που “καίνε” για το τι γίνεται επιτέλους σε αυτήν την επιχείρηση, ενώ σημειώνει πως το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχίας ελάχιστες φορές συνεδρίασε, με αποτέλεσμα τα μέλη του να μην γνωρίζουν τίποτα για τη λειτουργία του LesvoShop. «Η ουσία είναι ότι αυτή η επιχείρηση φαίνεται να εισπράττει από τις πωλήσεις των προϊόντων, αλλά κανένας από κει και πέρα να μην είναι σε θέση να μας ενημερώσει για τη διαχείριση αυτών των χρημάτων. Ζητήσαμε επιτακτικά και επανειλημμένα να ενημερωθούμε όμως ο Νομάρχης επέλεξε τη σιωπή!! Μόνο ο ίδιος γνώριζε γιατί (;).
Περιμένουμε τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας για τις προηγούμενες χρήσεις μετά τα συγκλονιστικά στοιχεία του πορίσματος των Ορκωτών Λογιστών. Πιστέψαμε ότι τα πράγματα θα διορθωθούν. Μάταια. Η αλήθεια είναι ότι παραπλανηθήκαμε. Παραμείναμε ανενημέρωτοι, ενώ κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν μια επιχείρηση όπως το LesvoShop, με μεγάλο τζίρο χωρίς έλεγχο!!
Ως εδώ όμως. Οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες του νομάρχη, η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οικονομικά ζητήματα, η διαχειριστική ανευθυνότητα λες και πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, με αναγκάζουν να παραιτηθώ καθώς η παρουσία μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής δεν έχει κανένα νόημα. Δεν θα γίνω άλλοθι για κανέναν. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους», καταλήγει στη γραπτή δήλωσή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: