ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Συμμετοχική Δημοκρατία &... Creative Commons...

Ρε Δημήτρη!
Ρε φίλε!
Κάνε μια αναφορά τουλάχιστον στην πηγή, ρε φίλε!6 χρόνια τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, οι Εθελοντές Διαδικτύου, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, τι έκαναν; Για τι πράγμα μιλούσαν; Γιατί πάσχιζαν όταν εσείς μας λοιδορούσατε;
Πολύ εύκολα ξεχνάτε εκεί στη Ν.Δ. και το χειρότερο... κάνετε και cLopy right!
τσ τσ τσ...

Αφιερωμένο σε όλους τους συντρόφους και τους αγώνες μας!

ΥΓ. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα λόγια του Αβραμόπουλου πλήγωσαν πολλούς φανατισμένους νεοδημοκράτες... Περαστικά!

--
http://antikrogias.blogspot.com

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

1. Στις 16 Νοεμβρίου, ο κ. Βγενόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, μίλησε για «τρομερές παρατυπίες» και τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν στάθηκε αντάξια των προσδοκιών σε ζητήματα που αφορούν τις αερομεταφορές». Η αντίδραση του αρμόδιου υπουργού ήταν άμεση: Το σύνολο της συνέντευξης Τύπου του κ. Βγενόπουλου στάλθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή, με το αίτημα να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας. Δείτε εδώ περισσότερα.

2. Ο κ. Ρακιτνζής, στο πόρισμα του, αναφέρει ότι από την έρευνα δεν προέκυψε καμία ένδειξη τέλεσης αξιόποινης πράξης που να τελέστηκε κατά τη διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού για τις άγονες αεροπορικές γραμμές.

3. Ο κ. Βγενόπουλος, μετά το πόρισμα-καταπέλτη, οφείλει σήμερα να επανορθώσει τους ισχυρισμούς του για ανθρώπους και υπηρεσίες, τις οποίες προσπάθησε με τρόπο παντελώς αστήριχτο να σκιάσει.

4. Και κάτι ακόμη, προς όλες τις κατευθύνσεις: Με αυτή την κυβέρνηση, παιχνίδια με ζητήματα που αφορούν την διαφάνεια, δεν παίζει κανείς.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

«Όχι συνενώσεις ερήμην μας»

Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα
Συνέχεια στην ανοικτή πρόταση του δημάρχου Γέρας, Σωτήρη Ζαμτράκη, δίνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλωμαρίου, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, τονίζοντας πως οι συνενώσεις επιβάλλεται να μη γίνουν ερήμην της αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό και καλεί τους αυτοδιοικητικούς σε διάλογο για το θέμα, ώστε τεκμηριωμένα να διαμορφωθεί τοπική πρόταση για τους όμορους δήμους της περιοχής, οι οποίοι μπορούν να συζητήσουν το ενδεχόμενο ακόμη και εθελουσίας συνένωσης.

Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο της πρότασης Ζαμτράκη ο κ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζει πως είναι εντελώς διαφορετικό από παλιότερες προτάσεις του ίδιου, για τον «Καποδίστρια ΙΙ», και δε διαφέρει πια σημαντικά από την πρόταση «που πρώτοι υποβάλλαμε πέρυσι (είχαμε κατηγορηθεί μάλιστα ότι βιαστήκαμε), βασιζόμενοι στα κριτήρια που το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης έθεσε ως προϋποθέσεις και που τουλάχιστον για το νησί μας οδηγούσαν στη διοικητική διαίρεση των τριών επαρχιών (Μήθυμνας, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης)».

Τι πρότεινε…
Θυμίζουμε ότι για το νότιο τμήμα του νησιού ο κ. Ζαμτράκης είχε προτείνει τη δημιουργία δήμου Ολύμπου που θα προκύψει απ’ τη συνένωση των δήμων Πολιχνίτου, Αγιάσου, Πλωμαρίου, Γέρας και Ευεργέτουλα, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αυτόνομος και με αναπτυξιακή προοπτική δήμος.
«Για μας όμως», σχολιάζει ο κ. Θεοδωρίδης, «όπως είχαμε και τότε πει, και επιμένουμε και σήμερα, στη φάση της δημιουργίας των συνενώσεων κυρίαρχος στόχος πρέπει να είναι η αιτιολογημένη χωροθέτηση με βάση και τα κριτήρια που βάζει το ΙΤΑ, προκειμένου οι πιθανοί κραδασμοί και τα προβλήματα που οπωσδήποτε θα προκύψουν από τις αλλαγές να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα.»
Με σεβασμό, όπως επισημαίνει ο ίδιος, στις αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που θα ταχθούν κατά του «Καποδίστρια ΙΙ», εκφράζει την πίστη ότι «πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση έτοιμοι ώστε να είμαστε ΕΜΕΙΣ αυτοί που θα αποφασίσουμε και όχι κάποιοι άλλοι ΕΡΗΜΗΝ μας».

Κριτήρια
Στην ίδια παρέμβασή του, ο κ. Θεοδωρίδης προτείνει, όπως και στην αρχική του παρέμβαση πριν ενάμιση χρόνο, τα βασικά κριτήρια για οποιαδήποτε χωροθέτηση να είναι πληθυσμιακά, κοινωνικά, διοικητικά, χωροταξικά, οικονομικά, γεωγραφικά και αναπτυξιακά, αλλά και πολιτιστικά-ιστορικά, ενώ επίσης υπογραμμίζει πως η ταυτότητα και η ονομασία του κάθε νέου δήμου «πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη και να μπορεί να προέρχεται (η αναγνωρισιμότητα) από πανελλήνια και διεθνώς γνωστές ονομασίες προέλευσης προϊόντων ή οικείες ιστορικές αναφορές κ.λπ.».
Ο ίδιος ακόμη θέτει το κριτήριο της δυνατότητας αυτόνομης και ανεξάρτητης λειτουργίας κάθε νέου δήμου, χωρίς δορυφορική σχέση με την πρωτεύουσα, καθώς και την παράμετρο των υφιστάμενων αναπτυξιακών δεδομένων των περιοχών που θα συνενωθούν. «Δεν μπορεί να αγνοηθεί δηλαδή στη χωροθέτηση των δήμων ότι σήμερα υπάρχουν στη Λέσβο συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα που συγκεντρώνουν την παραγωγική, βιοτεχνική, οικοδομική και τουριστική δραστηριότητα του νησιού, όπως η Μυτιλήνη, το Πλωμάρι, η Καλλονή, ο Μόλυβος, η Πέτρα, η Ερεσός. Όπως κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί βέβαια ότι οι ιστορικοί και πανελλαδικά αναγνωρίσιμοι δήμοι, όπως π.χ. η Αγιάσος, ο Πολιχνίτος, η Αγία Παρασκευή, ο Μανταμάδος, ξαφνικά θα μεταμορφωθούν σε χωριουδάκια που θα εκτελούν αποφάσεις που θα λαμβάνονται μακριά και έξω από την πόλη τους», προσθέτει ο κ. Θεοδωρίδης, που τονίζει ότι οι δήμοι που θα προκύψουν θα πρέπει να είναι τρεις ή τέσσερις και να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν άμεσα.

Χωρίς παζάρια

Προτείνοντας και επιμέρους χαρακτηριστικά για την όλη μεταρρύθμιση, ο και πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου δημοτικός σύμβουλος στέκεται και στην πρόταση του κ. Ζαμτράκη η έδρα του δήμου να είναι το Ντίπι. «Είναι σεβαστή», επισημαίνει, «η πρότασή του και είναι σεβαστή γιατί ως Γεραγώτης ο δήμαρχος, θέλει την έδρα στην περιοχή του. Αυτή του η επιθυμία, όμως, μόνο συναισθηματικά τεκμηριώνεται. Πολιτικά, χωροταξικά, αναπτυξιακά και ιστορικά δε στέκει, πράγμα που κι ο ίδιος ως ευφυής άνθρωπος αντιλαμβάνεται, γι’ αυτό και παράλληλα προτείνει την “περιφορά” της έδρας “προσωρινά”, από τον ένα δήμο στον άλλο.»
«Εμείς με τη σημερινή μας πρόσκληση καλούμε τους εμπλεκόμενους δήμους να ξεκινήσουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, χωρίς τοπικισμούς, χωρίς αντιπαλότητες και κυρίως χωρίς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και παζάρια, για να δημιουργήσουμε ένα δήμο ανταγωνιστικό, ισχυρό, που θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που χρόνια συσσωρεύονται στην περιοχή μας, προβλήματα που για όλους τους δήμους είναι κοινά», καταλήγει ο κ. Θεοδωρίδης, που στα πλαίσια αυτής της πρόσκλησης αναφέρει ότι υπάρχει συγκεκριμένο οργανόγραμμα-σχέδιο, που θα τεθεί υπ’ όψιν των εμπλεκόμενων δήμων, με στόχο την εθελούσια συνένωση πάνω σε ένα πλαίσιο αρχών και κανόνων κοινά συμφωνημένων.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ.

1. Σε χθεσινή του συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του ομίλου MIG και της Olympic Air, κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε την απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να αποκλείσει την Olympic Αir από το διαγωνισμό για τα δικαιώματα αποκλειστικής εκμετάλλευσης 24 δρομολογίων εσωτερικού - άγονων γραμμών, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2009 - Μαρτίου 2010.

2. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

- Πρώτον, η Olympic Air αποκλείστηκε γιατί κατέθεσε προσφορά που καταστρατηγούσε τους όρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Για παρόμοιο λόγο αποκλείστηκε και η Aegean. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, η Olympic Air κατέθεσε μόλις χθες πρόταση για άλλες άγονες γραμμές, χωρίς να επαναλάβει το ίδιο λάθος.
- Δεύτερον, ο ισχυρισμός ότι η Olympic Air θα εξυπηρετούσε τις άγονες γραμμές με 0 ευρώ, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ που προσέφεραν οι δύο επιλεγείσες εταιρείες δεν ευσταθεί, διότι για οκτώ γραμμές η προσφορά της ήταν 5.902.013 ευρώ, συνολικά για το τετράμηνο. Σημειωτέον ότι η προσφορά αυτή είναι ακριβότερη κατά 1,1 εκατ. ευρώ από το καταβληθέν αντιστάθμισμα στις Ολυμπιακές Αερογραμμές κατά το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα…

3. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που υπήρξε καταγγελία, εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου απεστάλη άμεσα στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, με το αίτημα να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας. Αναλόγως του περιεχομένου του τελικού πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του. Σήμερα, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ίδιο θέμα.

4. Δεν θα αφήσουμε τίποτα αδιερεύνητο. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν «ημέτεροι» ή μη επιχειρηματίες. Υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλους. Και η προσήλωση στη Διαφάνεια σημαίνει ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και τήρηση των κανόνων δικαίου. Πολύ περισσότερο σε μια χρονική περίοδο όπου διεξάγονται πολλοί διαγωνισμοί και εκδηλώνονται αντιθέσεις και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την αξιοπιστία και το σύννομο κάθε διαδικασίας.

- Σεβόμαστε το ενδιαφέρον των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας. Πάνω από όλα όμως, σεβόμαστε τον πολίτη που θέλει να προασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΦΑΝΤΟΜΑ"

fimotro: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΦΑΝΤΟΜΑ"
Print this post
Μεγάλη Πανελλαδική Δημοσκόπηση (κλικ) διενήργησε η εταιρεία ALCO για το περιοδικό “Fantomas”. Στην ερώτηση αν μέχρι σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε ή διέψευσε τις προσδοκίες ως Πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν, σε ποσοστό 46,1%, ότι επιβεβαίωσε τις προσδοκίες τους. Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 21,8% είναι επιφυλακτικοί και μόλις το 32,1% απαντά αρνητικά. Είναι σημαντικό να επισημανθεί πως ο πρωθυπουργός κερδίζει θετικές γνώμες από ψηφοφόρους της ΝΔ (21,9%) καθώς και άλλων πολιτικών χώρων (30,2%). Θετική είναι και η αντίδραση της κοινής γνώμης στην επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα stage στο δημόσιο. “Ναι” απαντά το 50,5% των πολιτών.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Οι πολίτες εκφράζουν την παραδοσιακή δυσπιστία τους, και το άγχος τους για τα οικονομικά μέτρα. Ως προς το πρώτο, παρατηρείται μια ελαφρά υπεροχή του..
“όχι” στο ερώτημα αν το κυβερνών κόμμα είναι συνεπές προς τις δεσμεύσεις του, 44,3% έναντι 39,7%, με ένα σημαντικό ποσοστό (16%) να κρατά στάση αναμονής, αναμένοντας προφανώς περισσότερα δείγματα πολιτικής. Από την ίδια ερώτηση και την ποιοτική ανάλυσή της, προκύπτει ακόμη, ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι συσπειρωμένοι και στηρίζουν απόλυτα την επιλογή τους σε ποσοστό 70%. Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες εκφράζουν την γνώμη τους για τα οικονομικά μέτρα , λέγοντας ότι βλάπτουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (46,3%). Υπάρχει, όμως, και μια ισχυρή μειοψηφία (32,7%) που δηλώνει ότι τα ευνοούν, γεγονός που δεν απαντάται συχνά, σε τέτοιου είδους ερωτήσεις.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες περιμένουν από τον Γ. Παπανδρέου να κάνει πράξη το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Για το άλλο θέμα της επικαιρότητας, την εκλογή νέου Αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την έρευνα της ALCO, οι πολίτες εμφανίζονται, πολύ δυσαρεστημένοι από την ποιότητα του διαλόγου, που εξελίσσεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ποσοστά 39% και 23% δηλώνουν "καθόλου" και "λίγο" ικανοποιημένοι, από τα όσα παρακολουθούν στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Οι επιλογές "λίγο" και "καθόλου", πάντα ως προς τον βαθμό ικανοποίησης από τον προεκλογικό διάλογο για την αρχηγία, κυριαρχούν και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, 31,7% και 29% αντίστοιχα.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Το σάπιο γαλάζιο κατεστημένο...

Δεν τα λέω εγώ, αλλά ο Φίλιππος Τσαλίδης.
Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., για το ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ που επικρατεί από το 2004 στην Ξάνθη.
- Με επιστολή του στο Μαξίμου (Γιάννη Αγγέλου) πριν τις εκλογές, τους ενημέρωνε για τους λόγους για τους οποίους δεν θα κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές.
- Αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις από Μαξίμου για να μην δώσει συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων!Αυτό που με προβληματίζει εμένα και θα πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο πολίτη, είναι ότι και ο καταγγέλλων (Τσαλίδης) και ο καταγγελλόμενος (Κοντός) στηρίζουν Ντόρα!
Έτσι και βγει η Ντόρα, πως θα συμβιώσουν αυτοί οι δύο στην ίδια πολυκατοικία;

Καλό, ε;

Εκτενές ρεπορτάζ στο xanthipress.gr και στην Εφημερίδα "ΘΡΑΚΗ"
Κρόγιας Γιώργος

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Αδυνατώ να παρακολουθήσω την κυβέρνηση! Και πιστεύω ότι εκφράζω τον μέσο πολίτη, μιας και με αυτόν συναναστρέφομαι εκτός διαδικτύου. Που δεν κινείται

Αδυνατώ να παρακολουθήσω την κυβέρνηση!


Και πιστεύω ότι εκφράζω τον μέσο πολίτη, μιας και με αυτόν συναναστρέφομαι εκτός διαδικτύου. Που δεν κινείται στο Τετράγωνο Μαξίμου - Ιπποκράτους - Σύνταγμα - Ρηγίλλης, όπου συντελούνται όλες οι... κοσμογονικές αλλαγές, που θα έχουν επίπτωση και στην δική μου ζωή εδώ πάνω στην ακριτική Θράκη...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μας εξηγεί συντονισμένα και οργανωμένα το έργο της και αφήνει με αυτό τον τρόπο να περνά η ατζέντα των καναλαρχών, αλλά και η γκρίνια στελεχών μας, που ο καθένας για το δικό του λόγο (πολλές φορές δικαιολογημένα) γκρινιάζει για όσα γίνονται. Γκρίνια όμως που δεν βοηθά το έργο της κυβέρνησης και έτσι εγκλωβιζόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, με τα συμφέροντα να κάνουν πάρτι!

Κι αν δεν αλλάξει κάτι, έτσι ώστε να βρίσκεσαι σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με τον λαό ως κυβέρνηση, θέτοντας την πραγματική ατζέντα, (που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια και τον στόχο για τα σημαντικά και μεγάλα, σε συνδυασμό με την καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη) και όχι το σκορποχώρι στα τηλεπαράθυρα, αυτή η στιγμή θα 'ρθει πολύ πιο γρήγορα.

Ξεκινήσαμε στραβά σύντροφοι.

Η "ανοιχτή διακυβέρνηση", κινδυνεύει να μετατραπεί σε "κλειστή διακυβέρνηση", χρησιμοποιώντας το ίδιο ακριβώς εργαλείο!

Έχει γίνει μια θεμελιώδης παρανόηση: "Ανοιχτή διακυβέρνηση" δεν είναι μόνο η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση". Η δημόσια διαβούλευση και η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν μπορούν να εξαντλούνται μόνο στο "διαδικτυακό" τους σκέλος. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σας. Μετατρέπεστε όμως, με γοργούς ρυθμούς, σε ένα κλειστό διαδικτυακό κλαμπ του προαναφερόμενου τετραγώνου. Ένα κλαμπ ιδεαλιστών, που επειδή έχει βάλει κάποιους σημαντικούς στόχους για σοβαρές αλλαγές στη δομή του Κράτους, χάνει την επαφή του με την (επι)ΚΟΙΝΩΝΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Επιβιβαστήκατε στο "express του οράματος" και αφήσατε πίσω τον λαό να σας ακολουθήσει με τον "μουτζούρη της καθημερινότητας".

Όσο καλές προθέσεις κι αν έχει κάποιος, αν δεν εξηγεί επαρκώς τις κινήσεις του, όλες οι προσπάθειές του θα πάνε χαμένες. Η δύναμη μιας κυβέρνησης δεν είναι ούτε οι συντεχνίες, ούτε το Κόμμα σε στελεχιακό επίπεδο, ούτε οι ομαδούλες επιρροής της εξουσίας, ούτε οι αυλοκόλακες. (Κάποιος πρέπει να σας λέει και τα δυσάρεστα και να μάθετε και να τα ακούτε).

Και επιμένω. Για όλα αυτά φταίει το 10%.

Η δύναμη μιας κυβέρνησης είναι ο λαός. Αυτός σε βγάζει πρωθυπουργό, αυτός σε ρίχνει. Και σε ρίχνει ακριβώς την στιγμή που δεν το περιμένεις...

http://antikrogias.blogspot.com

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Μεγαλοπρεπές χαστούκι στο Πρώτο Θέμα από την Γλυκερία Σιούτη...

Τα γράψαμε και χθες.

Όσο το Πρώτο Θέμα επιμένει να συκοφαντεί αθώους ανθρώπους , τόσο η κοινή γνώμη θα του γυρίζει την πλάτη :

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΙΟΥΤΗ
ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ

Για δεύτερη κατά σειρά Κυριακή δέχομαι μια αήθη και απαράδεκτη επίθεση από την εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» με διαστρέβλωση και παραποίηση γεγονότων για υποθέσεις που χειρίστηκα με απόλυτα νόμιμο και ηθικό τρόπο ως δικηγόρος κατά τους κανόνες της επιστήμης και του λειτουργήματός μου.

1. Δεν υπήρξα ποτέ συνήγορος του κου Χριστοφοράκου. Αυτό που η εταιρία SIEMENS είχε αναθέσει στη δικηγορική εταιρία, στην οποία συμμετείχα, ήταν η περιγραφή του νομικού πλαισίου της προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρίας και του προσωπικού της, στην περίπτωση κατά την οποία στο πλαίσιο κάποιου ελέγχου αυτά της ζητούντο. Η άποψη που εκφράσαμε, όπως και το δημοσίευμα αναφέρει, ήταν ότι σύμφωνα με το νόμο η εταιρία SIEMENS έπρεπε να αποτανθεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σημειώνεται ότι, όλα τα ανωτέρω συνέβησαν πολύ πριν η αλλοδαπή ελεγκτική εταιρία έρθει στην Ελλάδα για έλεγχο της SIEMENS και βεβαίως, πολύ πριν η δημόσια ζωή βρεθεί αντιμέτωπη με την λεγόμενη υπόθεση Χριστοφοράκου.

2. Αναφορικά με τη συμμετοχή μου στις επιτροπές που αναφέρει το δημοσίευμα: στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως και στην επιτροπή του διαγωνισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συμμετείχα στην μεν πρώτη ως τακτικό μέλος, στη δε δεύτερη ως αναπληρωματικό υπό την ιδιότητά μου της καθηγήτριας του Διοικητικού Δικαίου, μετά από υπόδειξη της Νομικής Σχολής. Στο πολυμελές και όχι κομματικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας, ορίστηκα μετά από πρόταση του προέδρου του, καθηγητή και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Νανόπουλου. Λόγω φόρτου εργασίας συμμετείχα σε δύο μόνο συνεδριάσεις του Συμβουλίου αυτού. Από τις παραπάνω θέσεις, για την πρώτη έλαβα μία ελάχιστη αποζημίωση ενώ για τις δύο επόμενες δεν έλαβα καμία απολύτως αμοιβή.

3. Στην υπόθεση της Μονής Τοπλού υπήρξα δικηγόρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Λασιθίου (την οποία και εκπροσώπησα στο Συμβούλιο της Επικρατείας), δηλαδή της τοπικής κοινωνίας που επιθυμούσε το συγκεκριμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης, και όχι της αγγλικής εταιρίας την οποία εκπροσωπούσαν άλλα δικηγορικά γραφεία

4. Στην υπόθεση του Βοτανικού υπήρξα δικηγόρος του Δήμου Αθηναίων, του οποίου αρμοδιότητα ήταν η αποκαλούμενη «διπλή ανάπλαση» (Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού). Δεν ήμουν δικηγόρος της κατασκευάστριας εταιρίας «Βωβός», την οποία εκπροσωπούσαν άλλα δικηγορικά γραφεία.

5. Δεν είμαι «προσωπάρχης» του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ως καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου είμαι σύμβουλος του Πρωθυπουργού για νομικά ζητήματα, όπως ακριβώς αναφέρεται και στην πράξη διορισμού μου και παρέχω αποκλειστικά νομικές υπηρεσίες.

Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου διαδρομή άσκησα το επάγγελμά μου σύμφωνα με το νόμο και τη δεοντολογία, όπως οφείλει να κάνει κάθε δικηγόρος κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, χωρίς αυτό να μπορεί να θεωρηθεί ασυμβίβαστο ή κώλυμα για το λειτούργημα το οποίο έχω κληθεί να υπηρετήσω τώρα. Για αυτό το θέμα, το οποίο είναι γενικότερου ενδιαφέροντος για κάθε νομικό επιστήμονα και δικηγόρο, ζητώ από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών του οποίου είμαι μέλος, να τοποθετηθεί".

Και κλάααααααμα οι νταβατζήδες...

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Επί τάπητος ξανά ο “Καποδίστριας ΙΙ”

Απο το:aiolikanea.gr
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

“Επί τάπητος” θέτει και πάλι η νέα κυβέρνηση το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης στην δημόσια διοίκηση, περιλαμβανομένης και της διοικητικής αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (αλλιώς “Καποδίστριας ΙΙ”). Για τον λόγο αυτό η ΚΕΔΚΕ προγραμμάτισε ήδη Τακτικό Συνέδριο από τις 18 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, με κύριο θέμα την κατάθεση των προτάσεων όλων των Δήμων και την συζήτηση επί της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού μας, Σωτήρης Ζαμτράκης, απέστειλε επιστολή σε όλους τους Δημάρχους με την οποία ζητά να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να υποβληθεί στη συνέχεια η τελική θέση του Νομού στην ΚΕΔΚΕ. Όπως τόνισε ο κ. Ζαμτράκης στα “ΑΙ.Ν.”, η πρόταση που είχε καταθέσει πέρυσι το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους 5 Δήμους της Λέσβου, προκάλεσε την αντίδραση των Δημάρχων, οπότε θα πρέπει να ξανασυζητηθεί σε νέα βάση το θέμα για να λειτουργήσει η διοικητική μεταρρύθμιση με επιτυχία και προς όφελος των ΟΤΑ.

Η πρόταση του Ι.Τ.Α.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι 13 Δήμοι της Λέσβου θα συνενωθούν σε 5, οι 4 Δήμοι της Λήμνου θα συνενωθούν σε 1 και ο Άγιος Ευστράτιος θα είναι ο έβδομος Δήμος του Νομού. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του Ι.Τ.Α. προβλέπει την συνένωση των παρακάτω Δήμων:
- Δήμος Μυτιλήνης - Δήμος Θερμής - Δήμος Ευεργέτουλα
- Δήμος Αγίας Παρασκευής - Δήμος Μανταμάδου
- Δήμος Γέρας - Δήμος Πλωμαρίου
- Δήμος Ερεσού - Αντίσσης - Δήμος Καλλονής - Δήμος Μήθυμνας - Δήμος Πέτρας
- Δήμος Αγιάσου - Δήμος Πολιχνίτου
- Δήμος Μύρινας - Δήμος Μούδρου - Δήμος Νέας Κούταλης - Δήμος Ατσικής
- Δήμος Αγίου Ευστρατίου
Όταν είχε γίνει γνωστή αυτή η πρόταση, οι Δήμαρχοι του νησιού μας είχαν αντιδράσει έντονα, τονίζοντας ότι από την μια δημιουργούνται πολύ μικροί Δήμοι και από την άλλη συνενώνονται μεγάλοι Δήμοι, χωρίς να έχουν τεθεί κριτήρια, βάσει των οποίων θα μπορούσε να είναι εφαρμόσιμη αυτή η μεταρρύθμιση. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ είχε καταθέσει την δική του πρόταση, την οποία και θα επαναλάβει με ορισμένες τροποποιήσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

fimotro: ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ : ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ...

Την προτίμηση της κυβέρνησης να διατεθούν στην παιδεία τα κρατικά κονδύλια που θα προσφέρονταν για την απόσυρση των ΙΧ υπογράμμισε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη. Απαντώντας σε... ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο της συνάντησης της με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, η Τ. Μπιρμπίλη δήλωσε: «Απόσυρση τέλος. Δεν είχε περιβαλλοντικό όφελος και είχε υψηλό κόστος. Σε μια τόσο δύσκολη, δημοσιονομικά, εποχή, αυτά τα χρήματα θα προτιμούσαμε να τα δώσουμε για την παιδεία».

fimotro: ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ!

ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ!

Print this post Σε κίνηση που θυμίζει Ανδρέα Παπανδρέου με την ιστορική προσπάθεια για αναδιανομή του εθνικού πλούτου παραπέμπουν οι σημερινές ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός συγκρούεται φορολογικά με το ισχυρό κεφάλαιο καθώς θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις που παρουσίασαν το 2008 κέρδη πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, 140 επιχειρήσεις με κέρδη από 5-10 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν έκτακτο φόρο με συντελεστή 5%. Σε 85 επιχειρήσεις με κέρδη από 10-25 εκατ. ευρώ ο συντελεστής ανεβαίνει στο 7% και για 75 επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 25 εκατ. ευρώ ο συντελεστής θα φτάνει το 10%. Αυτά που έπρεπε να κάνει η Ν.Δ. τα έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.