ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΚΟΕ & ΔΕΑ, η συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που προσεύχονται για την επιστροφή στη Δραχμή...Δημοσιεύω τη διπλανή αφίσα χωρίς κανένα πρόσθετο σχόλιο.

Έτσι κι αλλιώς, οποιοσδήποτε ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είναι "κακός","νεοφιλελεύθερος","λαμόγιο του δικομματισμού", εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα κτλ.
Θυμίζω απλά ότι...
η ΚΟΕ είναι η πιο βασική συνιστώσα του πολιτικού μορφώματος του Αλέξη Τσίπρα, μετά τον Συνασπισμό.
parapolitiki.com
και η ΔΕΑ τα ίδια λέει 

Αναδημοσιεύουμε την παρέμβαση στο ΠΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. της ΑΡΑΝ και ανεξάρτητους Αγωνιστές. Η ΔΕΑ έχει επιμείνει στην ανάγκη συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον ευεργετικό πολιτικά χαρακτήρα που θα είχε αυτή και για τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ισχυριστεί επανειλημμένα πως η συζήτηση για το νόμισμα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά δεν μπορεί να είναι «κόκκινη γραμμή» στην πολιτική συνεργασιών στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες. Θεωρούμε το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ» μια θέση ικανή να συσπειρώσει δυνάμεις, και το κρίσιμο ζητούμενο είναι να δοθεί αποτελεσματικά η πολιτική μάχη για να υπηρετηθεί αυτό το σύνθημα ειλικρινά. Αυτή η εκτίμηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, στις νέες πολιτικές συνθήκες που διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη. Για μας, το βασικό πολιτικό σκεπτικό που χαρακτηρίζει την παρέμβαση των συντρόφων είναι καλοδεχούμενο και θεωρούμε πως μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά σε αυτήν την κατεύθυνση.Πηγή: http://aristeri-paremvasi.weebly.com/

Θαυμάστε τους"Μετά την απειλή ότι θα δεσμεύσει τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων (Στρατούλης) ,
ότι θα πληρώνουμε φόρο 100 ευρώ το μήνα όλοι μας (Γλέζος) ,
και θα επιβληθεί φόρος 1% στο τζίρο των επιχειρήσεων (Μηλιός),
ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση με νόμο από τη Βουλή (Παπαδημούλης).
Αυτό που δεν λέει όμως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι η μονομερής καταγγελία
της δανειακής σύμβασης μας οδηγεί έξω από το ευρώ.
Δηλαδή στέλνει τους Έλληνες στα δόντια όσων είναι έτοιμοι να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί."


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Παναγιώτης Λαφαζάνης

«Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ και τον ολοκληρωτισμό της από μια προοδευτική αριστερή κυβέρνηση»
(Αρθρο, «Η “δικτατορία” του ευρώ!», iskra.gr, 6 Ιανουαρίου 2012) ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Γιάννης Δραγασάκης
«Πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μια δομική αλληλεξάρτηση στην ΕΕ και γι' αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες».
(«Βήμα της Κυριακής», 13/5/2012)
Αλέξης Τσίπρας
«Εμείς έχουμε σαφή στόχο την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ αλλά χωρίς τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Δεν μπορώ εγώ να εγγυηθώ ότι η ευρωζώνη θα είναι πάντα ενωμένη».
(Συνέντευξη στο ΑΠΕ, 14 Μαΐου 2012)

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
«Τι θα πάθουμε δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;»
(ΒΗΜΑ FM, 14 Μαΐου)

Γιώργος Μηλιός

«Είμαστε ευρωπαϊκό κόμμα, έχουμε συνδιαμορφώσει το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς»
(Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Mega, 16 Μαΐου 2012)

Μανώλης Γλέζος

«Το αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ».

(ΑΝΤ1, 16 Μαΐου)


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Αλέξης Τσίπρας

«Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας με στόχο να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση για να ακυρώσουμε το μνημόνιο»
Πρεκλογική ομιλία, Λαμία, 29/4)

Δημήτρης Στρατούλης

«Οταν πούμε όχι στο μνημόνιο, το πιο πιθανό είναι να μας πουν όχι στις δόσεις. Από κει και πέρα, εμείς είπαμε προεκλογικά στο λαό τους τρόπους με τους οποίους θα βρούμε χρήματα. Είπαμε ότι θα διακόψουμε ή θα αναστείλουμε την πληρωμή των χρεών προς τους πιστωτές και θα επαναδιαπραγματευτούμε μαζί τους για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».
(Συνέντευξη, ΒΗΜΑ FΜ, 7 Μαΐου 2012)

Αλέξης Τσίπρας

«Η λαϊκή ετυμνηγορία καθιστά άκυρο το Μνημόνιο και άκυρες τις δεσμευτικές εντολές των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου προς Ευρώπη και ΔΝΤ».
(Δήλωση, 8/5) ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Παναγιώτης Λαφαζάνης

1. «Η θέση μας είναι εξ αρχής ευδιάκριτη. Την καταθέσαμε από την πρώτη στιγμή την γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός μ αυτή κατεβήκαμε στις εκλογές, αυτήν επαναλαμβάνουμε συνέχεια και μετεκλογικά. Το μνημόνιο θα ακυρωθεί, είναι θηλιά στο λαιμό του λαού».
(Συνέντευξη, ΒΗΜΑ FΜ, 11 Μαΐου 2012)
2. Ερώτηση (Α. Τόλιος): Αυτό όμως που μου περιγράφετε είναι μια απόφαση της Ελλάδας να ακυρώσει το μνημόνιο, μονομερής και απαρέγκλιτη ,ούτε διαδικασίες ούτε συζήτηση στην Ευρωζώνη για αυτό .
Απάντηση: «Βεβαίως! Δεν είναι διαπραγματεύσιμο το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι καταστροφή για τη χώρα, πρέπει να ακυρωθεί, πρέπει να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων. Δε το κάνουμε από καπρίτσιο»
(Συνέντευξη, Αθήνα 984, 15 Μαΐου 2012)

Ρένα Δούρου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έκανε λόγο για μονομερή αντιμετώπιση του μνημονίου»
(Συνέντευξη, ΒΗΜΑ FΜ, 11 Μαΐου 2012)

Γιώργος Σταθάκης

«Σήμερα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια για μια σοβαρή αλλαγή των όρων του μνημονίου, αναφορικά με το σκέλος που μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα, την άσκηση εσωτερικής πολιτικής»
(Συνέντευξη ΝΕΤ FM, 15 Μαΐου 2012)

Αλέξης Τσίπρας

«Το Μνημόνιο δεν καταγγέλλεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλθηκε από τον ελληνικό λαό με την απόφασή του. Αν θέλετε, ακυρώθηκε από την εφαρμογή του»
(Πρακτικά συσκέψης πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, 15 Μαΐου 2012)

Ρένα Δούρου

«Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα δεν συνοψίζεται απλά στην κατάργηση του μνημονίου, προϋποθέτει όμως την κατάργηση του μνημονίου»
(Συνέντευξη, ΒΗΜΑ FΜ, 16 Μαΐου 2012)

Αλέξης Τσίπρας

«Εχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών, έχουμε απόλυτη επίγνωση των υποχρεώσεων που έχει χώρα, της πολύ άσχημης κατάστασης στην οποία έχουν αφήσει το δημόσιο ταμείο οι πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης, καθώς και των δυσκολιών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».
«Κάνουμε έκκληση να σταματήσει αυτή η κινδυνολογία, περί ευρώ, περί σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος»
(Συνέντευξη στη ΝΕΤ, 16 Μαΐου 2012)

Ρένα Δούρου

«Δεν είμαστε και παλαβοί να πιστεύουμε ότι μια χώρα που είναι εκτός αγορών μπορεί να υπάρχει και χωρίς δάνειο»
«Δεν υπάρχει κείμενο που να μιλάει για μονομερή ενέργεια»
ΣΚΑΙ τηλεόραση, 18 Μαΐου

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Πτώχευση και ανάκαμψη


Από το : Ποντίκι

thumb


Μερος Α΄


Του Θεόδωρου Παπαηλία, Καθηγητή ΤΕΙ Πειραιά


1. ΕισαγωγήΣτο σύνολο των άρθρων, που έχουν δημοσιευθεί (πολλές χιλιάδες) στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, ή στα βιβλία που εκδόθηκαν ή στους λόγους και στις συνεντεύξεις των ημεδαπών και αλλοδαπών επισήμων τονίζεται ως κύρια αιτία για την ελληνική οικονομική κατάρρευση είτε το φαύλο πολιτικό σύστημα ή (και) το κλεπτοκρατικό υπόδειγμα κ.λπ. που κυριάρχησε στη χώρα. Το παρόν άρθρο υποστηρίζει ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν τις παραμέτρους των εξισώσεων και όχι τους αγνώστους του συστήματος.

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Γιατί θα ήταν καλύτερο το δημοψήφισμα, εξηγεί ο Παπανδρέου στην La Stampa


Δυο μέρες μετά τις εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου, τοποθετείται με συνέντευξή του στην ιταλική La Stampa, επί του αποτελέσματος των εκλογών, υπερασπιζόμενος εκ νέου την πρόταση για δημοψήφισμα λέγοντας ότι θα είχε δοθεί φωνή στο λαό και θα είχε επικρατήσει η λογική.
Επανέλαβε ότι είχε προτείνει, κυβέρνησηΠαπαδήμου μέχρι το 2013 αλλά όπως συμπλήρωσε «οι συντηρητικοί του Σαμαρά, ώθησαν πιεστικά προς τις εκλογές οι οποίες, μετατράπηκαν, αναπόφευκτα, σε κάτι εντελώς διαφορετικό αυτήν την τόσο ευαίσθητη χρονική στιγμή».
Την ίδια στιγμή, χαρακτηρίζει τις εκλογές, ως τις «σημαντικότερες από την εποχή της πτώσης της δικτατορίας των συνταγματαρχών».
Αποτιμώντας το αποτέλεσμα της κάλπης σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για ψήφο κατά της Ευρώπης, αλλά για ψήφο κατά ή υπέρ της λιτότητας, ενώ όπως συμπλήρωσε, τροφοδοτήθηκε πολύ από την έκφραση διαμαρτυρίας και το λαϊκισμό.

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012