ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.

ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ. ΚΑΙ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Όπως το 2004 με την άμεση εκλογή Προέδρου, έτσι και τώρα, με την πρωτόγνωρης διαφάνειας διαδικασία επιλογής Γραμματέων δημιουργούμε ένα δημοκρατικό προηγούμενο. Δίνουμε τέλος στη λογική «το κόμμα στην κυβέρνηση, οι «κουμπάροι», οι κολλητοί και οι άσχετοι στην εξουσία».

- Για πρώτη φορά οι πολίτες έμαθαν πράγματα αυτονόητα: π.χ. ποιες και πόσες είναι οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων.

- Για πρώτη φορά οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για προσφορά.

- Για πρώτη φορά η επιλογή των Γενικών Γραμματέων γίνεται με τέτοιους όρους ελέγχου και λογοδοσίας στην κοινωνία. Ακόμη και οι αρνητικές κρίσεις που διατυπώνονται είναι κέρδος για τη δημοκρατία μας. Γιατί; Διότι μας βοηθάνε όλους να βελτιώσουμε όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στη διαδικασία. Αλλά η εποχή που μία κυβέρνηση διόριζε όπου ήθελε, όποιον ήθελε, για όποιον λόγο ήθελε, χωρίς καμία διαφάνεια, καμία λογοδοσία, πέρασε ανεπιστρεπτί. Κάθε κυβέρνηση θα επιδιώκει να ψάχνει κατάλληλα πρόσωπα για κάθε θέση.

Η υπόθεση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι πράγματι θέλουμε να στελεχώσουμε τις θέσεις ευθύνης μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, απευθυνόμενοι στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, που επιθυμούν να συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της κυβέρνησης. Χωρίς αποκλεισμούς, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια.

§ Βασικότερη προϋπόθεση όμως για κάθε επιλογή είναι το ήθος. Και στα ζητήματα εμπιστοσύνης και ήθους η δική μας κυβέρνηση δεν σηκώνει κουβέντα. Ούτε παριστάνουμε, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι δεν συμβαίνει τίποτα, όταν αναφύονται τέτοια ζητήματα.

Έτσι θα προχωρήσουμε. Με απαρέγκλιτη επιμονή στις αρχές και στις αξίες που πρεσβεύουμε, παρεμβαίνοντας άμεσα και προς κάθε κατεύθυνση, όποτε αυτές παραβιάζονται.

1 σχόλιο:

TOLIS SPARTAS είπε...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ

H ανάγκη ύπαρξης ενός ενωτικού συλλογικού οργάνου των ανθρώπων που γράφουν στο διαδίκτυο διατυπώθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα αυτή πριν τέσσερα και πλέον χρόνια. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Στην αρχή η ιδέα ξάφνιασε και αντιμετωπίστηκε με τις γνωστές ελληνικές καχυποψίες και εξυπνάδες. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο και το σκορποχώρι των συντακτών του διαδικτύου συμμαζεύεται, οι δε προοπτικές είναι περισσότερο από ευοίωνες. ΄Ηδη η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου αριθμεί 350 μέλη. ..που ελπίζουμε να φτάσουν στο επόμενο εξάμηνο τα διπλάσια.

http://www.press-bank.gr/articles/viewnews.aspx?lc=greek&newsid=76094953-C02E-4703-81B9-9A20BC3CE97D

Εσύ τι θα κάνεις; Θα μείνεις έξω; Να μείνεις! Αλλά αν θες.. Βάλε το μήνυμα αυτό στην ιστοσελίδα σου. Αν έχεις άλλες απόψεις, γράψε μας δυό κουβέντες, για να δούμε ποιά είναι η γενική τάση..

Ευχαριστούμε πάντως
ΤΟΛΗΣ ΣΠΑΡΤΑΣ

www.press-bank.gr