ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

LesvosPost: Στην Λέσβο ο Γεώργιος Παπανδρέου για τους προσφυγέ...

Στη Λέσβο, βρίσκεται και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί από χθες.
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προσγειώθηκε χτες το βράδυ στο "Οδυσσέας Ελύτης" στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Λέσβο για το προσφυγικό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι το hot spot της Μοριας αλλά και τον καταυλισμό στον Κάρα Τεπέ.
Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους από τον υπεύθυνο κ Μυρογιαννη ενώ συνομίλησε και με πολλούς πρόσφυγες.
Σε όλες τις συναντήσεις ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε την αδήριτη ανάγκη να σχεδιαστεί άμεσα μια συνεκτική κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, ισοδύναμη ενός μηχανισμού αντιμετώπισης του μείζονος προσφυγικού ζητήματος, που θα απασχολήσει την Ευρώπη για τα επόμενα πολλά χρόνια. Ενός μηχανισμού που θα τύχει της αναγκαίας οικονομικής στήριξης.
Σημειώνεται ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου, και με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει εδώ και καιρό συνεχείς επαφές με εκπροσώπους φορέων και στην Ελλάδα και διεθνώς, ώστε αφενός μεν να διατυπωθεί μια αξιόπιστη πρόταση για το ζήτημα, προκειμένου να τεθεί υπόψη των αρμοδίων Ευρωπαϊκών αρχών αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης, αφετέρου δε να δραστηριοποιούνται - παντού όπου συναντάται το πρόβλημα, όπως και στην Ελλάδα - όλο και περισσότερες ανθρωπιστικές οργανώσεις με διεθνή δράση.
Ο ΓΑΠ συνοδευόταν από τοπικά στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.
Το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να αναχωρήσει από την Λέσβο
Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα του LesvosPost.com




















Δεν υπάρχουν σχόλια: