ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ


Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 19:00 στο ξενοδοχείο Λώριετ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση ομιλητής θα είναι ο βουλευτής του Νομού Αρκαδίας και εκπρόσωπος Τύπου τού ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Κύρια θέματα που θα απασχολήσουν την εκδήλωση, είναι τα οργανωτικά ζητήματα αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Το πρωί της ίδιας ημέρας ο κ. Κωνσταντινόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Α. Γιακαλή.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Καταρρίπτοντας το μύθο για τα “καθαρά χέρια” των Συννταγματαρχών – Τα σκάνδαλα της Χούντας | ΠΑΣΠ Νομικής

Από την: ΠΑΣΠ 
Μια εξωφρενική αντικοινοβουλευτική «μόδα» των τελευταίων ετών τείνει να περιβάλλει με ιδιότυπο φωτοστέφανο τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967 αφήνοντας να αιωρείται το μύθευμα για τους δικτάτορες με τα “καθαρά χέρια” για να χρησιμοποιήσουμε και τη φράση του χουντικού Γ.Λαδά.Όσοι δε, μιλούν για απουσία σκανδάλων κατά την επταετία, ξεχνούν σκανδαλωδώς το καθεστώς λογοκρισίας που εμπόδιζε την οποιαδήποτε κριτική σε περιπτώσεις διαφθοράς που ήταν ακόμη και λίγο πολύ γνωστές στα χείλη των πολιτών.
Οι ίδιοι άνθρωποι είναι που σκανδαλωδώς ξεχνούν πως η Χούντα των συνταγματαρχών ήταν από μόνη της ένα σκάνδαλο. Αυτό, που ξεκίνησε μέσω της αποστασίας για να καταλήξει στην προδοσία της Κύπρου.
Απόρροια του αναπόφευκτου θυμού, αναμεμειγμένου όμως με άγνοια ή και σκοπιμότητα, η πολιτική (;) αυτή «μόδα» παράγει τη θεωρία ότι κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και… η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της «χριστής διοίκησης»…

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ιστορική στροφή: Ο Τσίπρας ανέστειλε τον αντιμνημονιακό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ από το Τέξας | ΠαραΠολιτική



Από το:parapolitiki



Στο Όστιν του Τέξας βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντας ως προσκεκλημένος ομιλητής στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας με θέμα: «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;».
Η ομιλία του αποδείχθηκε ιστορική. Να τα κυριότερα σημεία της:
-Υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι ζουν μέσα στην κρίση, για τους οποίους το σημαντικό ερώτημα δεν είναι αν η ευρωζώνη μπορεί να σωθεί, αλλά εάν πρέπει να σωθεί. Η θέση μας για το θέμα αυτό είναι σαφής: Η ευρωζώνη πρέπει να σωθεί.
Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς. Κάποιοι λένε ότι ορισμένες χώρες θα έπρεπε ίσως να μην είχαν ενταχθεί. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, αλλά προτιμώ να αφήσουμε στους ιστορικούς αυτή τη συζήτηση. Δεν έχει σημασία σήμερα.